Владимир Стојковић: Имамо обавезу да играмо у финалу

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана и нишког Радничког данас (18 часова) играју прву полуфиналну утакмицу националног Купа.Голман црно – белих  Владимир Стојковић је после првенственог пораза од Радничког у Хумској рекао да ће се Нишлијама реванширати у Купу.
1
Фото: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

- Све што је било раније сада не важи, наша једина обавеза је да играмо у финале. Пред утакмицу све мора да буде на највишем нивоу, од самопоуздања, одговорности, свега. Мотив је једино да освојимо Куп. Ко год да нам је противник, поштујемо га исто. Да заборавимо то што је било, сад је приоритет утакмица – јасан је искусни голман.

Партизан и Раднички су се ове сезоне два пута састајали у Суперлиги , у Нишу је био реми(2:2), а у Београду славио је Раднички (1:0).

- Пред нама је у овом моменту можда и најбитнија  утакмица за нас. Сваку екипу поштујемо, али изаћи ћемо са ауторитетом да смо ми Партизан. Надам се да ћемо одбранити трофеј  Купа. Сигурно је да ће нам бити тешко. На нама је да покажемо да смо бољи и да прођемо у финале. Игра се на испадање, треба бити фокусиран 180 минута.

Промене стручног штаба током сезоне свакако су утицале на игру екипе.

- Променили смо доста тренера, професионалци смо. На нама је да се прилагодимо брзо на новог тренера. Саво је велики партизановац, дуго је припреман за ово, надам се да ће Партизан профитирати’.

Стојковић се присетио свог почетка у црно-белом дресу и 2010. године када је доласком у Хумску изненадио спортску јавност.

- Милан Смиљанић ме је први покренуо те 2010. године и ево, поново смо  заједно, лепо нам је. Уживамо и надам се да ће бити доста успеха и трофеја. Тада су сви били мало скептични. На мени је било да ћутим, тренирам и играм, а сада је притисак и обавеза да се оправдава све то из дана у дан – истако је Стојковић.

Утакмица  између Партизана и Радничког почиње у  18  часова.

  1. Л.

Милошевић: Табела мора да се вреднује

Тренер црно – белих  Саво Милошевић рекао је да је Раднички у неким стварима у предности, али да не може да му препусти улогу фаворита.

- Ово је једна од најбитнијих утакмица за нас ове сезоне. Има специфичну тежину с обзором на ситуацију у којој се налазимо. Добрим резултатом у Купу можемо много тога да поправимо када је у питању ова сезона. Због тога је утакмица са Радничким значајна – рекао је Милошевић и додао: - Не можемо да им препустимо улогу фаворита јер на то немамо право, ни ја, ни било ко у клубу. Незавидна је ситуација, Раднички нема оптерећење улоге фаворита, али верујем да имамо квалитет за победу.

На питање зашто је Раднички у предности, Милошевић је одговорио:    

- Јесте ли видели табелу? Сезона је показала да је Раднички имао већу константност и континуитет резултата током целе године у односу на нас. То ништа не мора да значи, али то и табелу морамо да вреднујемо. Не тражим алиби, већ реално сагледавам ситуацију. Био бих задовољан било каквом победом.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести