Владимир Вулетић: Партизан није Шилерова, бункер је тамо где је тенк

Бивши потпредседник Фудбалског клуба Партизан Владимир Вулетић истакао је гостујући у емисији ‘Утисак недеље’ да су медији користили таблоидну терминологију током  извештавања са актуелних догађаја, који су везани за хапшење на стадиону црно-белих, преноси портал хотспорт.
Vladimir Vuletic/tanjug
Фото: Танјуг/видео/Владимир Вулетић

„Та терминологија, бункер, војска и тако даље је апсолутно таблоидна и ја не желим да разговарам уопште на таквом нивоу. Бункер може бити тамо где је тенк, а тенк је на неком другом стадиону. Овде се не говори о бункеру. Ово су просторије ресторана ФК Партизан. Тај ресторан не ради већ известан број година и у том ресторану налазе се одређене навијачке просторије. Сваки стадион на свету има просторије које користе навијачи. Називати просторије на стадиону у Хумској бункером, некаквом тврђавом је скандалозно, тим пре што пред сваку утакмицу коју Партизан игра као домаћин полиција обилази те просторије. Сваки пут. Дакле, није реч о некаквом бункеру нити је реч о било каквој врсти тајних пролаза, које су знали некакви функционери Партизана и сада они на било који начин имају сарадњу са таквим криминалним групама. Одмах да се разумемо, и јако ми је важно да то кажем, мени јако смета што се Партизан по овом питању није оглашавао. Ја сам, између осталог, поднео оставку и због тога, јер Партизан није Шилерова-рекао је Вулетић преноси портал хотспорт.

-Кажете да је пронађена нека дрога, а та иста дрога пронађена је и у Љутице Богдана, али се о томе не говори. Званичан извештај полиције говори о томе да је дрога нађена и на једном и на другом стадиону. Оно што хоћу да кажем је да у сваком смислу те речи ФК Партизан има простор које користе навијачи. Тај простор обилази полиција. Да ли сматрате да је управа клуба СБПОК и да она може да врши претрес просторија које припадају навијачима? Био сам изненађен таквим сликама, али не могу да прихватим описе тих фотографија. Упали у бункер где су се спремале неке, ко зна какве, намере - истакао је некадашњи потпредседник црно-белих.

-Ми смо бранили институцију баш од таквих ситуација, баш од навијачког преузимања клуба. Ја сам 2016. године на Скупштини био засипан јајима, био је нападнут генерални директор Партизана. Не можете рећи да је ова управа на било који начин јатак, као што покушава да се импутира, навијачким групама, то уопште није тачно. Свака управа мора да има сарадњу са навијачима. Око кореографија, око карата, око свих оних ствари које чине дневни живот. Зар неко мисли да управа с њима разговара о снајперу - рекао је Вулетић.

Одговорио је и на питање о генералном секретару Владе Србије Новаку Недићу.

-Новак Недић је био у Партизану у време док ја још нисам био члан управе, био је члан управе за време господина Ђурића. Међутим, његов отац је био члан управе у време када сам ја био председник Надзорног одбора и ми смо имали једну ситуацију која је у том погледу била интересантна. Ми смо покушали да 2016. године бранимо институцију Партизана баш од таквих ситуација које су претиле да навијачи преузимају клуб. Новак Недић је стајао иза те групе. Тада то није била Беливукова група, била је навијачка група-додао је Вулетић.

Бивши функционер Партизана истиче да су Недић и он били на супротним странама.

-То је био један обрачун између две струје у Партизану. Једну је предводио Недић и друга коју је предводила садашња управа. Ту је било питање структуре и стратегије како ће се водити Партизан, да ли ће се водити институционално или стихијски. Ја сам стајао на становишту, да је јако важно да институција Партизана опстане, да навијачи имају своју улогу која је битна, али да не могу имати ону улогу коју је тада предвидео Новак Недић-истакао је доскорашњи потпредседник црно-белих.

Вулетић је рекао и да нико од навијача није примао плату у клубу.

-Не плашим се Беливука, њега се плаше људи који имају нешто са њим. Ја сам грађанин ове земље. Да ли сматрате да шест милиона грађана сад треба да се плаши Беливука. Од кад сам ја у Партизану нико од навијача није имао плату, нити службено возило - закључио је Вулетић а пренео портал хотспорт.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести