ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА – ЈУГ Дерби у Руменци без победника

Јединство - Нови Сад 1:1 (1:0)
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

У утакмица која је по квалитету превазишла овај ранг такмичења ривали су поделили бодове. Руменчане је до победе делило минут или два надокнаде, али су упорни гости успели да изједначе резултат и остану непоражени.

Румечани су били бољи у првом делу и после неколико пропуштених прилика у 36. минуту стигла је награда. Центаршут с леве стране упутио је Тришић, лопту је пропустио Тепић, а Митровић био најприсебнији и затресао мрежу. Колосалну прилику за изједначење „канаринци” су имали преко Пекића. Симић је идеално упослио бившег играча Јединства, а овај са неколико метара био неодлучан. Најповољнију прилику да домаћи оду на одмор са два гола предности имао је Рајак. Све је урадио најбољи актер Дејан Митровић, а Рајак уместо да пласира лопту у мрежу одлучио се на топовски ударац, који је завршио преко гола.

У наставку је у два наврата Јован Пекић имао прилику за поравнање, али без праве реализације. Потом је прилику да овери победу имао је на додаваље Веселиновића Берић уз шут преко пречке.

. Чинило се да ће се домаћи радовати минималној победи, а онда је у другом минуту надокнаде на неких 16 метара искоса с леве стране судија Чекичевић са закашњењем свирао прекршај над Вујовићем уз протесте домаћих и два жута картона. Најискуснији у реодвима Новог Сада Владимир Бранковић погодио је поред зида сами угао, чини се да је голман Глишић слабо поставио зид .

М. Поповић

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, судија: Чекичевић (Сремска Митровица), стрелци: Митровић у 36. за Јединство, а Бранковић у 92. минуту за Нови Сад. Жути картони: Глишић, Тришић, Заов, Веселиновић (Јединство), Бранковић, Илић, Вујовић (Нови Сад).

ЈЕДИНСТВО: Глишић 6,5, Берић 7, Штефек 7, Гаџић 7,5, Митровић 8 (Стојановић), Рајак 7 (Моравац 7), Скоко 7, Тришић 7 (Зирић), Тепић 7,5, Заов 7, Веселиновић 7,5.

НОВИ САД: Ромић 7, Бранковић 7,5, Петровић 7 (Иван 7), Илић 7, Игњић 7, Симић 8, Пекић 7, Вујовић 7, Леђанац 7,5 (Панић), Вукобратовић 6,5, Лешков 6,5 (Кантарџић 7).

Црвена звезда - Раднички (НП) 2:1 (1:1)

Новом победом, петом у овој полусезони момци тренера Дејана Вулетића на паузу одлазе задовољни. Освојили су 20 бодова и ближи су средини табеле. Ушли су црвено-бели у меч са намером да што пре постигну гол, али су га примили. Након израђене акције гостију лопту је прихватио Кубуровић и матирао голмана Војводића. Радост гостију трајала је само два минута, комбиновали су Бабић и Станковић, а на правом месту био је најбољи актер Михаило Тубић.

Ређале су се прилике и на једној и на другој страни, али се на одмор отишло нерешеним резултатом. И у наставку иста слика на терену, да би у 54. минуту продор и оштар центаршут Бабића погодио Балешевића и погодио у мрежи. До краја и поред неколико прилика мреже су мировале.

М. Поповић

НОВИ САД: Игралиште Црвене звезде, судија: Петровић (Сремска Митровица), стрелци: Тубић у 11. и Балешевић у 54. (аутогол) за Црвену звезду, а Кубуровић у 9. минуту за Раднички. Жути картони: Бабић (Црвена звезда), Ивановић, Шавија,Зорић, Кубуровић (Раднички).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Војводић 7, Ерор 7 (Апић 7), Јокић 7,5, Докић 7,5, Ненезић 7,5, Попадић 7, Звекан 7 (Попов 7), Бабић 7,5, Тубић 8, Миловановић 7, Станковић 7.

РАДНИЧКИ: Танасић 8, Грујић 6,5 (Микић 7), Цветиновић 6,5, Ивановић 6,5 (Ранитовић), Балешевић 7, Шавија 7, Сарачевић 7, Зорић 7,5, Дујић 6,5 (Симић 6,5), Играч 6,5, Кубуровић 7.

Слога (Т) – Будућност 1:2 (1:2)

У слабој представи, гости из Салаша Ноћајског, искористили су очајно издање Темеринаца, којима алиби не може да буде изостанак шесторице првотимаца.

Ни Будућност није била комплетна, али се брзо ослободила почетног притиска домаћина. Опасни покушаји Павловића и Грујића, уз добре интервенције младог Немање Ранкова, били су увертира за вођство гостију. После дијагонале голмана Јокића, лопту је прихватио Милош Павловић, а када му је Ранков кренуо у сусрет, елегантно га је пребацио.   

Пет минута касније, у казненом простору је оборен Немања Томић, па је судија Митровић досудио пенал, при чему се гости протествовали, а најнервознији Душан Павловић је добио црвени картон, због вређања судије. Одговорност је преузео Немања Грујић и матирао Милорада Јокића. Пред одлазак на одмор, Боро Пролић је наивно скривио пенал над Милошем Павловићем, док је реализатор најстроже казне био Милош Петровић, погодивши горњи угао.

У наставку, није се примећивало да гостију имају играча мање. Анемични домаћини нису имали идеју за преокрет, па је ударац Грујића осујетио Јокић, празан гол је промашио Пожарев, док је Никола Томић нациљао стативу.

М. Менићанин

Индекс - Слобода 2:1 (2:0)

Занимљива утакмица одиграна је на тешком терену. Борбена са пуно трчања и велике жеље играча оба тима .

Студенти су имали прилику већ у другом минуту, Бањац се нашао сам у шеснаестерцу, уместо да програ саиграче одлучио се за шут и Опарница  је успео одбрано одбрани његов ударац. . Гости су запретили шутем изнад пречке два минута касније а у 10. минуту Ђорђевић је погодио пречку главом после корнера. У 18. минуту Клаић је одузео лопту одбрани Слободе изашао је сам испред голмана и савладао га.

Други гол за Индекс постигао је Недић са пенала у 45. минуту. Лопта је погодила у руку једног од играча гостију и Грмуша је показао на белу тачку.

Слобода се није бранила, покушавала је да дође до гола али је последња линија Индекса функционисала одлично.  Ипак, гости су смањили резултат у 70. минуту када је Вукотић извео слободан ударац са око 20 метара од гола, тукао је испод ногу зида, лопта је неког закачила, променила правац и преварила Секицког.

У 82. минуту Клаић је одлично проиграо Бањца који је ушао у шеснаестерац Слободе али је изгубио лопту из повољне прилике за гол. У 85. минуту М. Симић је снажно распалио по лопти са 30 метара од гола Секицког а она је отишла мало изнад пречке.

М. Ковачевић  

НОВИ САД: Ђачко игралиште, судија: Грмуша (Нови Сад), стрелци: Клаић у 18. и Недић у 45. (с пенала) за Индекс, а Вукотић у 70. минуту за Слободу. Жути картони: Бараћ, Кнежевић, Поповић (Индекс), А. Симић, Штулић, Вукотић (Слобода).

ИНДЕКС: Секицки 7, А. Ћук 8, Вуковић - (Кнежевић 7,5), Бараћ 8, Недић 7,5, Бањац 7, Клаић 8 (Ђерић), Ј. Ћук 7, Лулаџија 8, Беложански 7 (Блешић), Нађ 7,5.

СЛОБОДА: Опарница 6,5, А. Симић 6, М. Симић 6,5, Лазаревић 6, Салкунић 6,5 (Ристић 6), Аћимовић 6 (Јакшић), Вукотић 6,5, Нинић 6, Штулић 6,5, Драгојевић 6,5, Ђорђевић 6 (Шобот 6). 

Борац - Јадран 3:0 (2:0)

Екипа Борца оправдала је улогу фаворита и све решила око победника у првом полувремену. Расположен за игру и давање голова био је Давидов који је већ у 10. минуту на продор и асистенцију Милетића омогућио Александру Давидову да савлада голмана Антића. У последњим тренуцима пред одлазак на одмор Александар Давидов је из соло продора удвостручио предност. На почетку другог дела Милутин Милетић само је потврдио убедљиву победу која је на крају могла бити израженија и са којим голом више, али су домаћи смањили гас. 

М. По.

ШАЈКАШ: Игралиште Борца, судија: Стојиљковић (Нови Сад), стрелци: Давидов у 10. и 45. Милетић у 49. минуту.

БОРАЦ: Студен 7, Станчетић 7, Топић 7 (Ђаковић 7), Мијић 7,5 (Калоповић), Гргић 7, Кондић 7 (Ђурић 7,5), Давидов 8, Зечевић 7,5, Станковић 7, Милетић 7,5, Варга 7.

ЈАДРАН: Антић 6,5, Дрљача 6, Делић 6, Росић 6,5, Тривић 6, Иванчевић 6, Јуришић 6,5, Пекић 7, Вучковић 6, Травица 7, Михајловић 6 (Комненовић).

Слога (Е) - Југовић 8:0 (4:0)

Домаћин је био много бољи ривал у току целе утакмице. Прокоцкали су домаћини безброј шанси за још убедљивију победу.А, гости из Каћа, били су преслаб ривал, али су се поштено борили и спортски су примили тежак пораз.

А. Кузмић

ЕРДЕВИК: Стадион Слоге, судија Бошковић (Салаш Ноћајски).Стрелци: Херцег у 6. и 60, Воларевић у 11, 37, 64. и 71, Мачвански у 40. и Дробац у 80. минуту. 

СЛОГА: Тојагић, Дробац, Ђуркић, Воларевић, Угљешић, Херцег, Матић (Белић), Стојчић, Мачвански, Ристић, Стојшић.     

ЈУГОВИЋ:  Срдић, Гвозденовић, Чупић, Зечевић, Ђекић, Боровица, Поповић, Шепа, Рис, Банда, Бабић.

Сремац (В) - Цемент 2:2 (1:0)

У фер и коректној игри два стара ривала, крајњи резултат је и најреалнији.Домаћини много ослабљени, имали су пред овај сусрет много заражених играча, али су ипак задовољни освојеним бодом у последњем колу јесењег првенства.       

М. Инђић

ВОЈКА: Игралиште Сремца, судија Ранковић (Јарак).Стрелци: Грујин у 38. и 94. за Сремац, Зељковић у 65. и Миликић у 70. минуту за Цемент.Жути картони: Миликић, Лаковић (Цемент).

СРЕМАЦ: Мартиновић 7, Кубуровић 8, Турчиновић 7 (Антунов 8), Ковачевић 7, Шашић 7, Грујин 9, Божиновић 7, Спаловић 7, Кнежевић  (Бојић 7), Карна 7 (Ђери), Станишљевић 7.  

ЦЕМЕНТ: Мијановић 7, Пековић 7, Томић 7, Јелић 7, Сендерак 7 (Марјановић), Зељковић 8, Стојановић 7, Зоговић 7, Лаковић 7, Бајић 7, Миликић 7.  

Подриње - Младост (БЈ) 2:2 (0:1)

Рани гол гостију просто је пореметио целу игру домаћина.И до краја полувремена нису се опоравили.То значи нису приказали игру која се очекивала. И у наставку, гости су имали добре прилике да увећају  вођство.

А онда је уследила кардинална грешка голмана гостију Родића, који је лопту играо руком ван 16 метара. Зарадио је црвени картон, а своју екипу оштетио. После тога домаћини су успели да преокрену резултат у своју корист. И када су домаћини очекивали победу, на сцену је поново ступио Андреј Вучковић, који је искористио спорост домаћих штопера, и између њих шутирао и лопта је завршила иза леђа голмана Релића.

Л. Крсмановић

МАЧВАНСКА МИТРОВИЦА: Стадион Подриња, судија Тепић (Шајкаш).Стрелци: Мијаиловић у 70. и 75. за Подриње, Вучковић у 5. и 87. минуту за Младост. Жути картони: Ђурђевић, Томић (Подриње), Зукић, Јовановић (Младиост).Црвени картон: Родић (Младост).  

ПОДРИЊЕ: Релић 7, Теодоровић 7, Ђурђевић 7, Ераковић 7, Делић 7, Јанковић 7, Мијаиловић 8, Лацковић 7, Томић 7 (Миглинци 7), Ивић 7, Петровић 7 (Стевановић 7).

МЛАДОСТ: Родић 6, Вејин 7, Стојисављевић 7, Кнежевић 7, Стеванчевић 7, Милош Ковачевић 7 (Стојановиоћ 7), Милан Ковачевић 7, Вучковић 8, Зукић 7, Ерак 7, Јовановић (Ивановић 7). 

Хајдук (Д) - Подунавац 2:0 (1:0)

У Дивошу се играо одличан фудбал.Домаћини су у првом полувреме, одиграли онако како се од њих и очекивало. И водећи гол за јесење лидере био је екстра гол Цвијића из слободног ударца с 28 метара.Голман гостију Трифуновић, који је у овом мечу показао све своје квалитете, овога пута могао је само погледом да испрати лет лопте у мрежу.

У другом полувремену развила се велика борба.Ривали су се борили на сваком педљу игралишта. Било је шанси на обе стране, више за домаћине, али други гол  за шампионе постигао је Тривуновић са пеналтика. Скривио га је Филиповић преоштрим стартом у свом казненом простору.

У самом финишу утакмице и Дивошани су скривили најстрожу казну, али Пејченовић је био веома непрецизан.Послао је лопту поред гола.  

М. Градић

ДИВОШ: Игралиште Хајдука, судија Кампић (Нови Сад). Стрелци: Цвијић у 20. и Тривуновић у 79. минуту (из пенала).

ХАЈДУК:  Лековић 8, Симић 8, Цветановић 7, Халиловић 8, Ђ. Симикић 7, Цвијић 8,5 (Живковић), Балиновић 7, Дерајић 7, Р. Ивковић 7, Совиљ 7, Тривуновић 8.

ПОДУНАВАЦ: Трифуновић 6, Филиповић 7, Павловић 7, Марко А. Живковић 6, Солдатовић 6 (Милош Живковић), Пејчиновић 6, Марко С. Живковић 7, Јовановић 6, С. Мирчетић 6 (Љубевић), Рауковић 7, Лабовић 7.  

 

ДИВОШ: Хајдук - Подунавац 2:0, ТЕМЕРИН: Слога - Будућност (СН) 1:2, ШАЈКАШ: Борац - Јадран 3:0, НОВИ САД: Црвена звезда - Раднички (НП) 2:1, РУМЕНКА: Јединство - Нови Сад 1:1, НОВИ САД: Индекс - Слобода 2:1, ЕРДЕВИК: Слога - Југовић 8:0, ВОЈКА: Сремац - Цемент 2:2, МАЧВАНСКА МИТРОВИЦА: Подриње - Младост (БЈ) 2:2.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести