Војвођански дерби Друге футсал лиге оправдао очекивања

Војвођански дерби је по свим елементима футсала, драматичности посебно, оправдао очекивања гладалаца.
srdjan golub futsaler
Фото: Срђан Голуб био стрелац одлучујућег гола, фото: В. Јанков

Бечејци су, после скоро пет година, заслужено победили Зрењанинце у утакмицама за бодове и тако везали четири победе у актуелној друголигашкој сезони. Ваља додати да се имали додатни мотив за тријумф, који су подарили тренери Игору Шошу. Наиме, тренер младића са Тисе је на путу ка Бечеју доживео саобраћајни удес и уместо на утакмици завршио је у новосадском Ургентном центру.

Предвођени са клупе доскорашњим тренером Гораном Страјнићем, Бечејци су добро отворили утакмицу и релативно брзо повели са 2:0. Кобиљски је могао да повећа предност, али није реализовао лепу акцију.  Међутим, ваља истаћи да је у овом периоду голман домаћих Вадаски одбранио чак десет шутева ка његовом голу, што само показује да Банаћани нису били у подређеном положају.

Што су пропустили у првом

полувремену, Зрењанинци су преко високог Делића материјализовали већ у првом минуту наставка. Тад се распламсала борба. Дражић је у 25 минуту промашио зицер а онда исправио је грешку поготком из слободног ударца. Није то деморалисало Банаћане и Новковић је у 31. минуту смањио, а Раденковић нешто касније анулирао вођство домаћина. После шест шутева из игре у голмана Родића, Срђан Голуб је затим довео домаћина у вођство од 4:3. Заиграли су Зрењанинци тад на све или ништа без голмана и умало да им се то освети, јер је Арђелан погодио стативу.

Тиме се не завршава, већ почиње драма крај Тисе.Четири секунде пре краја уследио је казнени ударац са десет метара за Зрењанице. Високи Делић је шутирао, а маестрални Сава Вадаски је одбранио и донео неописиву радост саиграчима и навијачима.

В. Јанков

Бечеј  – САС 4:3 (2:0)

БЕЧЕЈ: ОСЦ „Ђорђе Предин Баџа“. Гледалаца: 150 Судије: Милош Јоцовић (Нови Сад), Бојан Граовац (Рума), Марјан Сарка (Вршац). Стрелци: Кораћ у 4, Ћулум у 9, Дражић у 27. и Голуб у 38. минуту за Бечеј 2003, а Делић у 21, Новковић у 3.1 и Раденковић у 37. минуту за САС. Жути картони: Кораћ (Бечеј 2003), а Лојпур, Родић и Томин (САС). Нагомилавање прекршаја: Бечеј 11 (5+6), а САС 7 (4+3).

БЕЧЕЈ 2003: Вадаски (15 одбрана) 9, Дражић 7,5, Кораћ 7,5, Станић 7, Голуб 8, Ћулум 7, Арђелан 7, Кобиљски 6,5, Воргучин 7, Арваји 6,5, Лазетић -, Новаков -.

САС: Родић (12 одбрана) 8, Аранитовић 7, Томин 7,5, Раденковић 7, Делић 7,5, Лојпур 6,5, Милићев 6, Живанов -, Мандић 6, Адамов 6,5, Вукоје 6,5, Новковић 7, Шаренац 7.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести