Војводинa (18, ТВ) гостујe Чуки: Један низ биће прекинут

Када се састану други и трећи тим на табели, утакмица таквих ривала добија епитет дербија кола.
N. Lalatović/J. Grlić
Фото: Н. Грлић/Н. Лалатовић

Управо у таквој ситуацији су Војводина и Чукарички пред дуел у петак на Бановом брду у Београду, па се с правом очекује одлична фудбалска представа, у којој, утисак је, правог фаворита нема. Кладионичари би рекли да су сва три знака у оптицају, јер екипе имају властите адуте, на које се ослањају и које ће покушати да наметну на жељеном путу ка победи.

“Брђани” су у досадашњем делу првенства остварили свих шест победа на свом терену, беспрекорни скор имају и Новосађани на гостовањима, тако да је једино сигурно то што ће барем један од два сјајна низа одличних резултата бити прекинут.

- Тренирали смо током протеклих дана у одличној атмосфери и видим да играчи једва чекају да дерби у Београду почне - рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине. - Чукарички и ми делимо друго место на табели с истим бројем бодова и јасно је да је пред свима нама тешка и, верујем, занимљива утакмица. Наш циљ и жеља с којом ћемо ући у сусрет је да наставимо серију одличних резултата на гостовањима и да се у наш Нови Сад вратимо срећни и задовољни. Нисмо моји сарадници и ја желели да оптерећујемо играче предстојећим сусретом и тек јуче смо се у потпуности посветили тактичким замислима с којима ћемо ући у дерби.


Перфектни резултати

У првих 11. кола Суперлиге Србије, екипа Чукаричког на свом терену је остварила скор од 6:0, победивши Напредак (1:0), Радник (1:0), Пролетер (2:1), Раднички (1:0), Младост (1:0) и Јавор (2:0). На другој страни, Војводина у гостима има салдо од 5:0, пошто је славила против Напретка (2:0), Радника (4:0), Пролетера (1:0), Радничког (2:1) и Младости (2:1).

Оба састава су, дакле, играла с истим ривалима и остварила све победе, забележивши перфектне резултате.


Лалатовић је, после одласка из Војводине у децембру 2016. године, био тренер Чукаричког и сигурно је да веома добро познаје данашњег ривала црвено-белих.

- Годину и по дана провео сам као тренер екипе с Бановог брда и оно што могу да кажем јесте то да је реч о једном од најорганизованијих клубова у Србији. Чукарички је веома јак као колектив, али има и изванредне појединце у својим редовима, па је сигурно да ћемо морати да уложимо и више од максимума како бисмо стигли до испуњења циља. Иако је прошло већ доста времена од мог боравка у београдском тиму, добро познајем квалитете Кајевића, Доцића, Пушкарића, Тедића, Богосавца и повратника Мићина, за којег ме чуди то што не игра више од доласка из Италије. Наравно, то је ствар тренера Веселиновића, који је, баш као што сам ја радио у Чукаричком, био у два наврата на клупи Војводине. Уопштено, доста је играча из нашег клуба који данас носе дрес “брђана”, али и оних који су  актуелни играчи Воше, а у неком ранијем периоду у њиховим каријерама били су чланови Чукаричког.

Осим суспензије Младена Деветака, који неће моћи вечерас да истрчи на терен због акумулираних жутих картона, Лалатовић ће моћи да рачуна на све расположиве снаге.

- Радује ме, поновићу, одлична атмосфера која влада у нашој екипи и то је нешто што ме испуњава оптимизмом. Деветак неће моћи да наступи, али не заборавите на још двојицу момака који, због повреда, нису с нама у овој сезони. То су Васиљевић и Човић, два одлична фудбалера, чији повратак на терен очекујемо с нестрпљењем. Они би ускоро требали да почну с лаганим тренинзима, али нећемо на њих моћи да рачунамо све до почетка пролећног дела Суперлиге. Све у свему, пред нама је захтевна утакмица и убеђен сам да ће публика имати прилику да прати добар и квалитетан фудбал - јасан је био Ненад Лалатовић.

Почетак дербија Чукарички - Војводина заказан је за петак од 18 часова, уз пренос на првом програму ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести