Војводина данас путује у Брешу на пријатељску утакмицу

Данас фудбалери Војводине путују у Италију, где их сутра од 15 часова очекује пријатељска утакмица с екипом Бреше.
с
Фото: Ј. Грлић

Сигурно је да ће Новосађани имати прилику да одиграју сусрет с јаким тимом, екипом коју предводи добро знани Марио Балотели, па ће моћи да закључе где се тренутно налазе у односу на ривала из јаке европске лиге. Ова провера посебно значајна биће за млађе играче црвено-белих, који нису до сада имали јаке клупске интернационалне утакмице, а међу њима је и 19-годишњи Михајло Нешковић.

- Добро ће нам доћи сусрет с Италијанима у склопу припрема за утакмицу која нас очекује у следећој првенственој рунди, када се сусрећемо са Чукаричким у Београду - рекао је Нешковић. - Бреша је члан Серије А и  и пријаће нам да одмеримо снаге с таквим супарником. .

Најављено је да ће италијанска екипа наступити у најјачем саставу, што значи да би насупрот играчима Војводине могли да се нађу Балотели, Донарума, Десена и остале ведете тренутно 15-пласиране екипе у Серији А.

- Још као дете пратио сам игре Марија Балотелија и заиста би било јако лепо да сутра и заиграм против њега. Он је један од мојих омиљених фудбалера и играч који пуно тога зна и уме на терену. Наравно, и сви остали играчи те екипе заслужују наше поштовање, али сам сигуран да ћемо се потрудити да се покажемо у најлепшем светлу и остваримо што бољи резултат.

Најављено је да ће италијанска екипа наступити у најјачем саставу, што значи да би насупрот играчима Војводине могли да се нађу Балотели, Донарума, Десена и остале ведете тренутно 15-пласиране екипе у Серији А

Утакмица ће имати значај и због чињенице да се тим из Новог Сада спрема да већ следећег лета поново изађе на европску сцену. То значи да ће му свако искуство на међународном плану бити злата вредно.

- То је тачно, а чини ми се да у овом тренутку још нисмо потпуно спремни за европске изазове. Имамо пред собом довољно времена да додатно подигнемо ниво форме, утакмица у Бреши биће нам важна да видимо где се тренутно налазимо и шта је то што нам још недостаје.

Следећи ривал Воше у домаћој конкуренцији биће екипа Чукаричког. У Италију неће путовати Дејан Зукић, Мирко Топић, Ранко Веселиновић, Младен Деветак и Емил Роцков, који имају обавезе према омладинској, младој и А селекцији Србије, као ни Винсент Езе, због проблема са визом.

Екипа Војводине данас ће у преподневним сатима одрадити тренинг у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, после чега ће се упутити ка Аеродрому “Никола Тесла”, одакле чартер летом одлази пут Бреше.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести