Војводина и Јавор одиграли нерешено на „Карађорђу“

Показало се да је екипа Јавора веома добар и спреман тим, који се није либио да у Новом Саду игра фудбал и не повуче се пред фаворизованим домаћином.
vojvodina javor1, jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Та храброст донела је Ивањичанима жељени бод и мора се признати да су га по свему и заслужили. Војводина је учинила све не би ли уписала три жарко жељена бода, али се још једном показало да је најтеже направити оно што се подразумева.

Већ из првог озбиљнијег напада Новосађани су повели. Играло се 3. минут када је лопта избијена на ивицу казненог простора где ју је дочекао капитен Ранко Веселиновић и упутио ударац ка голу Ивањичана. Није се чинило да би та лопта могла за заврши пут у мрежи, али је ипак, на свом путу мимоишла све играче у казненом простору и завршила у доњем десном углу гола који је чувао Ђорђе Лазовић. Међутим, гости су од првог минута показали да нису дошли са циљем да се бране, већ да их и те како занима да стигну до поготка. Могли су то да учине у 8. минуту када је високи Мркајић захватио лопту, а голман Роцков, не без муке, успео да је заустави на самој гол линији.

У 15. минуту Бојан Матић је улетео у шеснаестерац гостујуће екипе, те тад да ли је шутирао или центрирао остало је питање, тек упутио је лопту у петерац, а на њу је утисак је, налетео играч Јавора Амановић и упутио је у мрежу. Помоћни судија Димитријевић ипак је проценио да је неко био у офсајду, подигао заставицу и гол је поништен.

Могао је Јавор до изједначења да стигне после велике грешке голмана Роцкова који је излетео у празно, али је недовољно јак ударац Мркајића млади Топић стигао и избацио у корнер. После ударца са угла лопту је неко од гостију главом пребацио на другу стативу где је усамљен био Никола Петковић и лако изједначио резултат. И у 21. минуту, после брзог контранапада, шутирао је Петковић, али је овог пута чувар мреже новосадског тима био на месту. Приметно је било да су гости настојали да спрече течнију игру Воше константним маркирањем Николе Дринчића и његовим преузимањем у одбрани. 


Прекид

У 29. минуту присталице Војводине скандирали су у негативном контексту на рачун председника ФСС Савише Кокеза и судија које деле правду у домаћем првенству.

Арбитар Живковић због тога је прекинуо утакмицу и тек после два минута када су утихнули дозволио наставак.


У 40. минуту видели смо контру Војводине у којој Ђуричин издржао дуел с једним противничким играчем, али је онда шутирао поред гола. На другој страни, Јавор је прескакао средину терена и настојао да дугим лоптама пронађе високог Мркајића и тиме је стварао доста мука одбрамбеним играчима Војводине.

Играо се 44. минут када је поново Огњен Ђуричин прошао по десној страни, овог пута лепо је убацио лопту пред гол Јавора, а тамо је најприсенији и најсналажљивији био Петар Бојић који је домаћину донео ново вођство.

У сличном тону утакмица је настављена с тим да је Јавор у уводним минутима био нешто конкретнији. Осетили су и навијачи Војводине да су њихови љубимци ушли у кризну фазу и њихова подршка није изостала с трибина. Тек у 67. минуту уследио је атак домаћина, Бојић је поново затресао мрежу, али је и овај гол поништен, сада за оправдано досуђеног офсајда. Узвратили су Ивањичани и у 72. минуту успели да изједначе резултат. По десној страни сјајно је прошао Петрковић и из мртвог угла одиграо изврсну повратну лопту на 11 метара, на коју је натрчао езервиста Вања Звеканов који је само минут пре тога ушао на терен и поставио и испоставиће се коначни резултат.

Желели су црвено-бели да некако ипак стигну до победе, па је у 82. минуту Немања Николић по десној страни сам изашао испред Лазовића, није шутирао, покушао је да упосли саиграча и прилика је пропала. Четири минута касније у шанси се нашао и Мирко Топић који је одлично прошао по левој страни, шутирао, али је голман Лазовић, који је некада и сам био играч Војводине, избио лопту у корнер. Само 60 секунди након тога са 17 метара покушао је и Дејан Зукић, но и овог пута чувар мреже Јавора успео је да одлично интервенише.

Последњу прилику на уткакмици у првом минуту надокнаде времена имао је поново Николић, намештао се на шут десном ногом и то је било довољно одбрани гостију да отклони опасност.

А. Предојевић

Војводина - Јавор Матис 2:2 (2:1)

НОВИ САД: Стадион "Карађорђе", гледалаца 1500, судија: Живковић (Ниш), стрелци: Веселиновић у 3. Бојић у 44. за Војводину, а Петковић у 19. и Звеканов у 72. минуту за Јавор Матис. Жути картони: Деветак (Војводина), Лазовић, Пишчевић, Колаковић (Јавор).

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Стојковић 6,5, Веселиновић 7, Саничанин 6,5, Деветак 6,5, Топић 6,5, Дринчић 7, Ђуричин 6,5 (Гемовић 6,5), Бојић 6,5, Нешковић 6,5 (Зукић 6,5), Матић 6,5 (Николић 6,5).

ЈАВОР МАТИС: Лазовић 7, Јевремовић 6,5, Пишчевић 6, Маричић 6, Кувељић 6,5, Колаковић 6, Павишић 6,5, Цуцкић 6,5 (Звеканов 7), Амановић 6,5, Петковић 6,5 (Јовановић), Мркајић 7 (Милошевић).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести