Војводина и Раднички поделили бодове

У дербију 14. кола фудбалске Суперлиге Србије, после борбене и занимљиве утакмице Војводина и Раднички одиграли су нерешено 1:1.
Ilustracija,vojvodina radnicki, jgrlic
Фото: Ilustracija, J. Грлић

Иако су Новосађани били сугестивнији ривал, посебно у првих 45 минута, Нишлије су стигле до бода после одлично изведеног ударца некадашњег играча Војводине Милана Павкова, који је стигао после занимљиве, али за домаћу публику и иритантне одлуке слабог судије Срђана Обрадовића из Јагодине.

На изузетан начин Војводина је отворила овај дерби. Наиме, играо се 19. секунд утакмице када је са 18 метара одлично шутирао Немања Суботић, а голман Крзнарић успео је врховима прстију да промени пут лопти, па је она уместо у мрежи завршила на стативи. Новосађани су показали да их занима искључиво победа и наставили су да диктирају темпо. У 8. минуту у сјајној прилици, после паса Којашевића нашао се Стефан Михајловић, али је његов не најбољи шут Крзнарић успео да одбије у корнер.


Скупштина у уторак

Како “Дневник“ незванично сазнаје Скупштина ФК Војводина, на којој би требало да буде изабран нови председник Управног одбора новосадског суперлигаша, одржаће се у уторак, од 18 часова.


Три минута касније Михајловић је био у доста доброј позицији за коју се изборио са доста муке. После свега, одједном је избио пред гол Радничког, успео да шутира, али је лопта свој пут завршила поред гола Нишлија. Војводина је била тим који је нападао и стварао прилике, Раднички се оријентисао на одбрану, али голова није било.

У 17. минуту по десној страни одлично је прошао млади Александар Месаровић, успео да шутира, али је и овај покушај Новосађана завршио ван оквира гола Нишлија. Игра се потом мало примирила, домаћин је и даље држао њене конце у својим ногама и било је тако све до 27. минута када је Вукасовић одлично шутирао са 18 метара, али је и овога пута чувар мреже гостију био на висини задатка.

До краја првог полувремена више није било изразитих прилика, иако су црвено-бели притискали госте, који су се, гле чуда, посветили само одбрани властитог гола, не створивши ни једну једину изгледнију прилику пред голом голмана Роцкова.

Наставак утакмице Нишлије су ушле храбрије и почели су да притискају задњи ред домаћина. То им је у 56. минуту донело и прву шансу, када је одлично шутирао Павков, а голман Роцков још боље одбранио свој гол. Утисак је да су црвено-бели били помало и затечени куражнијом игром свог ривала па до 62. минута нисмо видели ни један покушај који би био опасан по гол Крзнарића. Додуше, ни тада није било опасности за чувара мреже екипе из Ниша, јер је Суботић шутирао високо преко гола. На другој страни, међутим, два минута касније сјајан слободњак са 30 метара извео је Арсић, али је Емил Роцков поново био опрезан.

И онда, играо се 70. минут, Војводина је повела. Месаровић је ушао у казнени простор Радничког, одлично уочио слободног капитена Душана Јованчића, а овај је одмереним и веома прецизним шутем коначно матирао Крзнарића.

Није међутим потрајала радост домаћег тима. Само два минута касније, пред шеснаестерацрцем Војводине створила се гужва, а онда је неко од одбрамбених играча тима из Новог Сада избио лопту у поље. Прошло је сигурно три-четири секунде, када се огласила пиштаљка судије Обрадовића који је показао да је неко из одбране Воше у тој гужви играо руком и досудио слободан ударац са шеснаест и по метара. Бунили су се домаћи навијачи, бунили су се и играчи у црвено-белим дресовима, али је судија из Јагодине остао неумољив. Слободњак је сјајно извео Павков и снажним шутем матирао Роцкова за изједначење на 1:1.

У 78. минуту бележимо нови шут Јованчића и нову добру интервенцију Немање Крзнарића, који је на тај начин израстао у јунака овог сусрета. Да је то заиста и био, потврдио је у 82. минуту, када је сјајну прилику имао леви бек Никола Антић, а када је голман гостију поново спасао своју мрежу. Само минут касније бележимо одличан покушај Арсића, али је овог пута Роцков био несавладив и отклонио опасност.

Последње узбуђење бележимо у 84. минуту, када је Стефан Михајловић сјајно ухватио полуволеј, а лопта фијукнула који сантиметар поред леве стативе гола Радничког.

На крају ипак реалан резултат

Тренер екипе Радничког Милан Ђуричић, који је у два наврата водио и тим Војводине, био је задовољан освајањем бода на “Карађорђу”

"Војводина је у првом полувремену била много бољи ривал, а ми смо у утакмицу ушли онако како се нисмо договорили", рекао је Ђуричић. Према његовим речима,  из прилика које су створили, реално би било да су црвено-бели стекли резултатску предност, али они у томе нису успели па смо ми у наставку имали прилику да остваримо резултат који желимо.

"У јеку наших напада, Војводина је повела заиста лепим голом Јованчића, али смо ми убрзо изједначили и мислим да је ово био и реалан исход утакмице", каже Ђуричић.

Помоћни тренер Војводине Зоран Грујић сложио се са старијим колегом и додао:

"У првих 45 минута имали смо 11 удараца ка голу Нишлија, од којих су четири ишла у његов оквир. Нисмо успели да поведемо а на полувремену смо били свесни да ће гости у наставку заиграти другачије и да ће покушати да нас изненади. Тражили смо шансу у стрпљењу и искористили је после гола Јованчића. Упозоравали смо играче да је време после погодка најопасније, а то се показало тачним. Наша одбрана је у 72. минуту била конфузна, досуђен је слободан ударац и Нишлије су стигле до изједначења", каже Грујић.

Суђење Срђана Обрадовића из Јагодина изазвало је доста негативних коментара на стадиону, па смо замолили оба стручњака да их прокоментаришу. Међутим, како правила ФШ-а налажу, тренери нису желели да се баве арбитражом, додајући оцену да, уколико је и било тенденциозних одлука, у националном савезу постоје људи који се тиме баве, а да то свакако није њихов посао.

А. Предојевић

Војводина - Раднички (Н) 1:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 1000, судија: Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Јованчић у 70. за Војводину, а Павков у 72. минуту за Раднички. Жути картони: Којашевић (Војводина), а Јовановић, Павков и Томић (Раднички).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лакићевић 7, Саничанин 6,5, Веселиновић 7, Антић 6,5, Вукасовић 6,5, Јованчић 7, Месаровић 6,5 (Аврамовски), Којашевић 6,5, Суботић 6,5 (Нешковић), Михајловић 7 (Јовановић).

РАДНИЧКИ: Крзнарић 7,5, Аксентијевић 6 (Томић), Субић 6,5, Распоповић 6,5, Симуновић 6,5, Ковачевић 6,5, Јовановић 6,5, Павков 7, Арсић 7, Мркић 6,5 (Са. Стојановић), Сл. Стојановић 6,5 (Нома).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести