Војводина из Бачког Градишта представила новог тренера и обавила прозивку

Дан после Изборне скупштине, на којој је потврђен нови мандат председнику Горану Кудрићу, обављена је прозивка фудбалера Војводине из Бачког Градишта на којој су представљени нови тренер Ото Барта и новајлије, обављено фотографисање и играчи су упознати да планом припрема за нову сезону војвођанског севера.
gradiste vojvodina
Фото: В. Јанков

- Пролетос смо имали доста измењен састав у односу на јесењу полусезону коју смо завршили као лидери, а сада је тим тотално иновиран. Међутим, то не умањује нашу жељу да и даље играмо запажену улогу у првенству - не напушта оптимизам председника Горана Кудрића.

Доста тога се издешавало овог лета у  Војводини. Клуб је напустио тренер Лазар Дабижљевић са којим се од међуопштинског стигло до војвођанског лигаша. Отишли су и Славољуб Дабижљевић (ТСК из Темерина), Бојан Ђекић (Крила Крајине из Бачке Паланке), Немања Марковић (АФК из Аде), по свему судећи голгетер Срећко Јелић ће се вратити у ОФК Бечеј 1918, а браћа Бојан и Никола Ћулум сигурно одлазе, али још нису изабрали клуб. Можда ће бити још који одлазак.

На другој страни, стигао је читав један тим, укупно 11 новајлија. Највеће појачање је, свакако, повратак голгетера Ненада Кудрића (Тиса из Адорјана), али и двојице проверених играча, Мирослава Вендера и Немање Јанковића, који су минуле сезоне играли у „Другом октобру“ из Кумана, а  са њима је из истог клуба стигао и бонус Синиша Симоновић. Повратник је и млади Љубомир Живановић из Србобрана. Из ОФК Сирига дошли су Немања Наранџић и Милош Рајачић, Марко Матић је минуле сезоне играо у имењаку из Новог Милошева, Данијел Солдат у ТСК-у из Темерина,Блажо Стјепановић у комшијском Хајдуку из Чуруга, а Хенерик Лукач стиже из мађарског Ходмезевашархеља. Много новајлија увек наговештава оштру конкуренцију и много рада током припрема, како би се укомпоновале све линије тима.

- Знам да су у клубу порасле амбиције уласком у војвођанску лигу. Ништа мањи апетити неће бити ни ове сезоне. Спреман сам да се ухватим у коштац с радом и одговорим свим обавезама на терену. Императив је да играмо допадљив фудбал и боримо се за пласман у горњем делу табеле. Неће бити лако, јер сличне, ако не и веће, амбиције гаји више од половине клубова. Но, мислим да имамо играчки потенцијал и уз вредан рад можемо да остваримо споствене жеље - вели нови тренер Војводине Ото Барта.

Бачкоградиштанци ће одиграти десетак контролних утакмица.

- За сада смо утаначили неколико провера. Прво ћемо на терен 17. јула против Слоге из Темерина, недељу дана касније ривал ће нам бити Младост из Бачког Јарка (24.јули), а онда следи организовање традиционаног, 12. по реду, предпрвенственог турнира, који ће се играти последњег јулског и првог августовског дана, а за сада су учешће потврдили Младост из Турије, Препород из Новог Жедника и ових дана ћемо наћи још једног ривала. Козара из Банатског Великог Села бића противник 7. августа - сазнали смо од секретара клуба Радомира Раковића.

Комплетне припреме обавиће су у Бачком Градишту.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести