Војводина максимална у Лучанима

Неочекивано је утакмица у Лучанима добила епитет једног од дербија 26. кола Суперлиге Србије, пошто су се у њој састали тимови које су на табели делила само три бода.
Vinsent Eze/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Винсент Езе био је двоструки стрелац у Лучанима

Војводина, већ виђени учесник плеј-офа, после везаних неуспеха у дуелима с Напретком и Црвеном звездом, суочила се с пратњом увек незгодних, искусних и амбициозних Лучанаца, којима је евентуална победа у јучерашњој утакмици могла да донесе поравнање на осмом месту с црвено-белима из Новог Сада. Тако је било у теорији, а пракса је показала нешто друго.

У првом делу првог полувремена малобројни гледаоци пратили су сусрет без пуно темпа и прилика пред било којим голом. Тек у 31. минуту ствари су почеле да се закувавају, јер се у доброј прилици нашао Винсент Езе. Њега је лепо проиграо Васко Калезић, али је уследио ударац играча из Нигерије преко гола. Одговорио је домаћин три минута касније, када је Павловић послао лопту ка Трифуновићу, али некадашњи нападач Војводине није успео да је прихвати и она је отишла у гол-аут.

У 35. минуту погрешио је голман Младости Росић, додао је лопту до Михајловића који је главом упослио Јованчића, али је капитенов ударац отишао високо преко гола. Ипак, само минут после тога, с леве стране одлично је центрирао Калезић, а у шеснаестерцу Лучанаца најсналажљивији био је Стефан Михајловић и, из не баш лаке позиције, ударцем у супротни, даљи угао, матирао голмана Младости, за вођство Воше од 1:0.

Наставили су Новосађани да доминирају у другом делу игре, па су у 51. минуту комбиновали Арсић и Езе, после чега је шутирао омалени везни фудбалер, али је промашио циљ. Два минута касније Михајловић је могао и други пут да се упише у листу стрелаца, након што га је упослио Лакићевић, али није у томе успео. На другој страни, из гужве је шутирао Трифуновић, али је Роцков био на правом месту.

У 66. минуту на семафору је стајао резултат 2:0 у корист Војводине. Севнула је контра гостију, Михајловић је лепо упослио Езеа, који је направио корак-два у шеснаестерцу и без муке послао лопту у гол. Тада је тренер Младости Ненад Миловановић у игру увео Обијору Одиту, који је у 82. минуту имао два пута сјајне шансе да постигне гол, али је Роцков то спречио бравурозним интервенцијама. Како то у спорту бива, уследила је казна у 86. минуту, када је уследио нови контранапад Воше у којем су учествовали Арсић и Езе. Тамнопути фудбалер је поново, овога пута у другом углу казненог простора, прихватио лопту и послао је у мрежу, за коначних 0:3.

Б. Зеленбаба (РТВ)

Младост - Војводина 0:3 (0:1)

ЛУЧАНИ: Стадион Младости, гледалаца: 500, судија: Сантрач (Павлиш). Стрелци: Михајловић у 36. и Езе у 66. и 87. минуту. Жути картони: Б. Милошевић, Тумбасевић и Шатара (Младост), а Лакићевић и Арсић (Војводина).

МЛАДОСТ: Росић 6,5, П. Јовановић 6 (Л. Јовановић 6,5), И. Милошевић 6, Димић 6 (Одита 6,5), Тумбасевић 6, Пешић 6, Радивојевић 6, Б. Милошевић 6, Павловић 6,5, Шатара 6, Трифуновић 6 (Бађи).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лакићевић 6, Вукасовић 7,5, Саничанин 6, Антић 6, Путинчанин 7, Калезић 6,5 (Суботић 6,5), Јованчић 6,5, Арсић 7 (Веселиновић), Езе 8,5, Михајловић 7 (Зличић).

Одлична партија свих момака

Иако због суспензије није могао да седи на клупи Војводине, Илија Столица пажљиво је пратио утакмицу и по њеном завршетку није скривао задовољство.

- Успели смо да вратимо жељени психолошки моменат, уз одличну игру свих момака који су добили прилику - нагласио је Столица. - После два везана неуспеха, сада је свима и дефинитивно пао камен са срца. Већ у среду очекује нас ново одмеравање снага с Лучанцима, овог пута у Купу Србије и свесни смо да нам неће бити лако, упркос овој победи. Није једноставно савладати истог ривала два пута у само неколико дана, али се надам да ће моји играчи поновити издање из овог сусрета и да ћемо проћи у полуфинале. После тога нас очекује првенствена утакмица са Земуном пред нашом публиком, а онда је на распореду пауза због обавеза државног тима, коју ћемо искористити да освежимо екипу пред период у којем су пред њом велики и озбиљни испити.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести