Војводина на припремама боља од пољске екипе Заглебје (1:0)

БЕЛЕК: После два украјинска састава – Зорје и Арсенала из Кијева - фудбалери Војводине за трећег ривала на припремама у Турској имали су 11-пласирану екипу у пољској Екстралиги, тим Заглебја из Лубина. Новосађани су славили резултатом 1:0.
21
Фото: Dnevnik.rs

Од нашег специјалног извештача

У почетном саставу није било искусног Милана Ђурића који је паузирао због лакше повреде, а прилику је од првог минута добио Еквадорац Виља Роналдо, који је на проби у редовима новосадског тима.

Утакмица је играна по киши, а већ у 3. минуту Воша је повела, после лепе комбинације Деветака и Ђуричина. Леви бек је правовремено упослио брзоногог нападача, који је у пуном трку обишао једну препреку и рутинским шутем савладао голмана Конрада. Могао је исти играч, после паса Нешковића, да постигне и други гол у 12. минуту, али је лоше захватио лопту у повољној ситуацији.

У 25. минуту незгодно је из слободног ударца шутирао Словенац Бохар, али је капитен тима из Новог Сада Емил Роцков био будан и испод пречке избацио лопту у корнер. На другој страни, у 28. минуту поново је припретио расположени Ђуричин, чији шут са 16 метара је фијукнуо изнад пречке. Тачно 10 минута касније, створили су ученици Радована Кривокапића нову лепу ситуацију пред голом Конрада, а напад је ударцем у спољни део мреже окончао Михајло Нешковић.


Новосађани у фокусу

Утакмици између Војводине и Заглебја присуствовали су шеф струке Црвене звезде Владан Милојевић, спортски директор Митар Мркела и помоћни тренер Београђана Милан Косановић, као и тренер Вождовца Драган Аничић. Присутна је била и делегација ФК Бачка, на челу са председником клуба Маријаном Рнићем, директором Лазаром Вјештицом и чланом управе Мехмедом Чековићем.


У 50. минуту несмотрено је на противничког играча стартовао Ђуричин, створила се велика гужва, а судија Ким је, када су се страсти смириле, показао црвени картон играчу Војводине. Договором тренера, уследила је измена, па је у игру ушао Добрица Тегелтија. У 55. минуту просто су морали црвено-бели да дуплирају вођство после корнера који је извео Митошевић. Веселиновић је захватио лопту најпре главом, онда и ногом, али је Конрад оба пута успео да заштити своју мрежу. Три минута касније одлично је центрирао Деветак, а Роналдо је у паду замало био непрецизан.

У 75. минуту Радован Кривокапић је из игре повукао комплетни преостали део прве поставе, а у игру, осим Ђурића, нису улазили ни Месаровић, Топић и Живковић, као ни од раније озлеђени Коне Секу. Већ у 78. минуту, запретио је Пољак Тужински, али је шутирао јако и – поред гола. Ритам игре је мало опао, Заглебје је чешће имало лопту у свом поседу, али играчи ове екипе нису успевали да створе опипљивије прилике пред голом Николе Симића.

Текст и фото: А. Предојевић

Фото: Dnevnik.rs

БЕЛЕК: Игралиште у СЦ „Титаник“, гледалаца: 50, судија: Ким (Јужна Кореја). Стрелац: Ђуричин у 3. минуту. Жути картони: Деветак, Гојков, Веселиновић (Војводина), а Муха, Тошик (Заглебје). Црвени картон: Ђуричин (Војводина) у 50. минуту.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Граовац, Саничанин, Деветак, Митошевић, Милојевић, Гојков, Нешковић, Ђуричин, Роналдо. Играли су још: Симић, Тегелтија, Веселиновић, Лазаревић, Јаковљевић, Јеличић, Зломислић, Зукић, Срећковић, Езе, Гајић.

ЗАГЛЕБЈЕ: Конрад, Пјатковски, Добровски, Пореба, Мареш, Јаношка, Муха, Џивнел, Слиш, Бохар, Тошик. Играли су још: Копач, Пакулски, Шиш, Гудан, Сиротов, Балић, Око, Борковски, Тужински, Матушчик.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести