Војводина на Златибору: Атмосфера ведра, добро се ради, чекају шефа струке

Сместили су се фудбалери Војводине на једној од најлепших планина у Србији, добро се одморили од пута из Новог Сада, и јуче одрадили два тренинга на терену хотела Палисад.
vosa pripreme 1
Фото: Dnevnik.rs

Тренер Немања Кртолица, који за сада руководи припремама, заједно са сарадницима Зораном Галићем, Миланом Јованићем и кондиционим тренером Сашом Семередијем, прионуо је на посао у намери да играчи стекну снагу и да технички напредују. То би, како верују, могло доста да помогне у раду будућем новом шефу стручног штаба, чији долазак се очекује у наредним данима.Киша није омела Емила Роцкова и саиграче да одраде преподневни, сат и по времена дуги тренинг, који је протекао у доста интензивном темпу.

- Већину играча добро познајем од раније и сигуран сам да никаквих проблема по питању дисциплине и односа према обавезама нећемо имати – рекао је Немања Кртолица. – Време је идеално за тренирање и убеђен сам да ћемо испунити до у танчине план и програм рада предвиђен за ову фазу припрема. Акценат ће нам бити на стицању кондиције и настојаћемо, до доласка новог шефа струке, да екипу припремимо на начин на који бисмо ми желели да она изгледа. Због тога не планирамо одигравање контролних сусрета, а биће довољно времена и за њих када се екипа буде преселила на други део припрема у Словенији.

Фото: Dnevnik.rs


Шеф струке

Играчи најчешће међусобно комуницирају на тему ко ће бити нови шеф стручног штаба. На то питање, барем за сада, одговора нема.


На окупу се налазе 22 фудбалера, а десетак играча из прошле сезоне нису допутовали на Златибор, па међу присутнима нема Ђурића, Срећковића, Месаровића, Гајића, Конеа, Ахчина, Миркова, Јаковљевића... На питање да ли то значи да Војводина на ове момке више не рачуна, Кртолица је договорио:

- Верујем да клупски челници знају који курс ће Војводина у будућности заузети и да су добро проценили шта им ваља чинити. У те ствари се не петљамо, верујемо да су изабрали по њима најбоље решење и да су овде најквалитетнији фудбалери које клуб има у свом погону. Ово је изузетно млад тим, па би практично више од 50 посто играча могло да игра и за омладинце. Верујем и надам се да ће нам се ускоро прикључити нови фудбалери, а до тада трудићемо се да максимално добро радимо и испунимо све планирано.

Фото: Dnevnik.rs


Играчи на Златибору

Голмани: Емил Роцков, Никола Симић и Немања Тороман.

Играчи у пољу: Аранђел Стојковић, Милан Лазаревић, Марко Бјековић, Марко Мандић, Младен Деветак, Синиша Саничанин, Ранко Веселиновић, Даниел Граовац, Огњен Ђуричин, Дамјан Гојков, Немања Милојевић, Винсент Езе, Вук Митошевић, Михајло Нешковић, Дејан Зукић, Бојан Матић, Ђорђе Пантелић, Милан Видаков и Мирко Топић.


Атмосфера међу играчима је веома добра и ведра, па не изостају ни обавезна „пецкања“. На мети је, између осталих, и нападач Бојан Матић, којег саиграчи запиткују да ли је завршио договор о преласку у Партизан и када одлази. Искусни фудбалер, међутим, не дозвољава да буде испровоциран и одговара им само загонетним осмехом.


Млади кошаркаши у Палисаду

У хотелу Палисад, заједено с експедицијом  Војводине, налази се и У-20 кошаркашка репрезентација Србије. Под вођством селектора Оливера Поповића, младићи се припремају за наступе на Европском првенству у Израелу, које је на програму од 13. до 21. јула.

За два – три дана очекује се долазак фудбалера Партизана у Палисад, као и још некилико екипа.


Међу присутнима, за сада, нема чланова стручног штаба, аналитичара Мирослава Смајића и лекара екипе др Владимира Чолаковића, чији долазак на Златибор се очекује данас. Занимљиво је и то да се међу 19 играча у пољу налазе чак четири десна бека (Стојковић, Лазаревић, Мандић и Бјековић), док је, рецимо, на истој позицији на левој страни једино Младен Деветак. То је само један пример тренутног стања у екипи и јасно је да ће будућа управа и спортски директор имати пуне руке посла на комплетирању тима и управо се због тога с нестрпљењем очекује Скупштине клуба (за сада у оптицају је да ће се одржати у петак) и избор на најодговорније функције.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести