ОФК Бачка - ФК Војводина 1:0 (коначан резултат)

БАЧКА ПАЛАНКА: Новосадска Војводина од 13 часова игра првенствени меч 18. кола Супер лиге у Бачкој Паланци против неугодног домаћина ОФК Бачка, а Дневник овај сусрет прати уживо...
vojvodina vesko kalezic, Jelena Grlić
Фото: Јелена Грлић

 

94' - Утакмица је завршена победом ОФК Бачка 1:0, првом у међусобним дуелима након три узастопна тријумфа Војводине истоветним резултатом.

91’ - Жути картон и за првотимца Војводине Александра Месаровића, због прекршаја на средини терена над Ђорићем.

89’ - Још један жути картон за нервозну екипу Војводине овај пут је добио Душан Јованчић због приговора судији на досуђен офсајд.

81’ - Жути картон у екипи Војводине добио је Стефан Михајловић због прекршаја над Мирославом Бјелошем на половини домаћина.

80’ - Обављена је трећа измена и у тиму ОФК Бачка и из игре је изашао Лука Луковић, а ушао Радован Ивковић.

78’ - Нова прилика за стрелца до сада јединог гола Луковића, који је шутирао са двадесетак метара искоса, али је Роцков овај пут успешно одбранио његов ударац.

74’ - Корнер за Бачку. До лопте долази Спремо и шутира са око 22 метра удаљености, али је лоше захватио лопту и промашио цео гол.

69' - ГОЛ за домаћина, БАЧКА ВОДИ 1:0! Погрешио је Деветак на средини терена и лопту му је одузео Луковића, који се стуштио у шеснаестерац Војводине и са 15-ак метара снажно тукао и погодио доњи десни угао гола немоћног Роцкова.

68’ - Трећа и последња измена у тиму засад поприлично неубедљиве Војводине, терен је напустио и Дамир Којашевић, а уместо њега је ушао Милош Зличић.

66’ - Друга измена у екипи ОФК Бачка, из игре је изашао Борис Варга, а заменио га је Стефан Николић.

57’ - Нижу се прилике за Бачку! Луковић је шутирао са петнаестак метара искоса, али само преко гола.

55’ - Стопостотну прилику за домаћине пропустио је Балабановић, који је, после оштро убачене лопте по земљи са леве стране од стране Швоње, са свега метар раздаљине успео да пребацио читав гол.

53’ - Прилику за Бачку имао је Швоња, који је снажно шутирао искоса са 24 метра, али је Роцков одбранио његов ударац.

50’ - Жути картон добио је првотимац Војводине Марко Вукасовић, због прекршаја над Ђорићем на средини терена.

46' - Друго полувреме утакмиче је почело. У тиму Војводине је у свлачионици обављена двострука измена и изашли су Лука Вујановић и Васко Калезић, а ушли Александар Месаровић и Немања Суботић. Једна измена је направљена у саставу ОФК Бачка и из игре је изашао Весељко Тривуновић, а заменио га је Зоран Швоња.

Прво полувреме је завршено.

45' - Последњу прилику у првом делу утакмице имала је Војводина. Вујановић је шутирао са око 23 метра, али је лопта прошла поред стативе.

44' - Нова прилика за Бачку. Луковић је шутирао са око 18 метара, али је лопта отишла далеко ван оквира гола.

42' - Контранапад Војводине, који је завршио Вукасовић шутем са око 20 метара, али је лопта отишла ван оквира гола.

40' - Прилика за Војводину. Деветак је шутирао са око 25 метара, али право у добро постављеног голмана Јеврића.

34' - Друга прилика за Војводину, након одличног шута из волеја Калезића са око 16 метара, али Јеврић је био на висини задатка и  сјајно одбранио, избивши лопту у корнер.

30' - Жути картон за првотимца Бачке Немању Илића због прекршаја над Михајловићем на средини терена.

15' - Нова прилика за Бачку. Макарић је пронашао Луковића који је упутио оштар пас по земљи пред гол Војводине. Тамо је лопту покупио Мићић и шутирао са десетак метара али право у голмана Роцкова.

11' - Слободан ударац за Војводину извео је Којашевић и пронашао  Јованчића који је око 13 метара гађао главом али лопта одлази ван оквира гола.

7' - Прва добра прилика за домаћине. Ђорић је одузео лопту Којашевићу на око 35 метара од гола Војводине и проиграо Мићића у шеснаестерцу. Овај је шутирао са око четири метра искоса алисамо у спољни део мреже.

1' - Утакмица је почела. На стадиону ОФК Бачка је присутно око 1.000 гледалаца, међу којима се налази и педесетак највернијих навијача Војводине.


На данашњем мечу правду дели судија Лазар Лукић из Београда, а екипе насупају у следећим почетним саставима:

БАЧКА: Јеврић, Варга, Спремо, Илић, Бјелош, Ђорић, Мићић, Балабановић, Макарић, Тривуновић и Луковић.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Деветак, Саничанин, Антић, Вукасовић, Вујановић, Калезић, Јованчић, Којашевић и Михајловић.


Ово је четврти међусобни сусрет ове две екипе, након три досадашње победе Новосађана увек идентичним резултатом 1:0. Разлог због којег се нису састајали чешће је био различити ранг у којем су се два тима такмичила, али сада су Бачкопаланчани већ другу сезону заредом чланови елите, па су и војвођански дербији учестали.

Промене резултата и најзанимљивије моменте сусрета између Војводине и ОФК Бачка можете пратити овде, на интернет порталу Дневника...

Веома брзо ћемо знати хоће ли традиција остати уз црвено-беле, али је сигурно да победа неће бити лака и да ће на терену морати да се пролије пуно зноја да би била извојевана, јер у досадашњим окршајима ове две екипе никада није изостала велика битка на терену. Због свега тога добар меч очекујемо и данас на стадиону  “Славко Малетин - Вава” пред, верујемо, испуњеним гледалиштем.

До краја јесењег дела првенства остало је да се одигра још пет кола, а циљ стручног штаба Војводине да се кроз предстојеће утакмице задржи висок пласман, одмах иза већ сада практично недостижних Црвене звезде и Партизана.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести