ВОЈВОДИНА ПРОТИВ НАПРЕТКА (18) Дринчић: Пресингом до бодова

НОВИ САД: Пауза у фудбалском првенству Србије је завршена, у суботу се игра већина утакмица 17. кола, а један од занимљивијих сусрета биће онај на “Карађорђу”, у којем ће снаге одмерити Војводина и Напредак.
Nikola Drinčić/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/ Никола Дринчић пружа одличне партије ове јесени

Другопласирани Новосађани желе да до краја јесењег дела освоје што је могуће више бодова и искористе погодност распореда који имају, али ни 11-пласирани Крушевљани не долазе без амбиције да покушају да барем ремизирају. Пре две недеље Воша је у Шапцу надиграла и савладала Мачву, док је екипа коју предводи тренер Предраг Роган на свом стадиону била боља од одличног састава Чукаричког (3:1). То најављује интересантну утакмицу, у којој су бодови од велике важности за оба тима.

- Напредак сигурно није она иста екипа с почетка сезоне, када смо их у Крушевцу победили с 2:0 - рекао је Никола Дринчић, најсикуснији и, по многима, најбољи фудбалер новосадских црвено-белих. - Тренер Роган је успео да добро намести тим, а у међувремену је тамо стигао некадашњи играч Војводине и Мачве Ненад Гаврић, док се од повреде опоравио Миљан Вукадиновић. Уз капитена Игора Ивановића, то су највећи адути у нападу нашег ривала и јасно је да ћемо морати посебну пажњу да обратимо на атаке по боковима којима Напредак тежи. Сигурно је  да нас чека веома тешка утакмица, али циљ нам је изалазак у Европу и од њега ни за педаљ нећемо да одустанемо.

Иза Дринчића је велики број сезона које је одиграо у српском фудбалу и с лакоћом може да пореди неке ствари из прошлости с актуелним тренутком.

- Првенство је изузетно уједначено и одавно се није догодило да лаких дуела пректично нема. Свако сваког може да победи и то све играче тера на пуну мобилност у баш свим утакмицама. Велика је неизвесност у погледу борбе за европске визе,  за улазак у плеј-оф и за опстанак. Веома је важно то што смо се током паузе добро припремили за утакмицу, анализирали супарника и направили план како да дођемо до бодова. Јасно је да ћемо морати да будемо веома агресивни од самог почетка и да покушамо да препознатљивим пресингом наметнемо стил игре који нама погодује. Успемо ли у томе, а надам се да хоћемо, бићемо близу важној победи.


Бесплатан улазак

Утакмица Војводина - Напредак игра се од 18 часова, а улаз на трибине је слободан. Бесплатне карте моћи ће да се подигну на билетарницама стадиона “Карађорђе” сат времена пред почетак сусрета.


Тренер Ненад Лалатовић моћи ће да рачуна на све играче, пошто суспендованих и кажњених нема.

- Бићемо сви у тиму, репрезентативци су нам се вратили, тако да ћемо у комплетном саставу изаћи на мегдан крушевачкој екипи. Верујем и да ћемо имати јаку подршку с трибина,  да ћемо начинити значајан корак у завршном делу јесење полусезоне, како бисмо остали при самом врху табеле - подвукао је Дринчић.

Утакмица Војводина - Напредак игра се од 18 часова, а улаз на трибине је слободан. Бесплатне карте моћи ће да се подигну на билетарницама стадиона “Карађорђе” сат времена пред почетак сусрета.

  1. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести