Војводина се појачала, Максимовић у старом јату

Можда су се помало и уплашили навијачи Војводине да клуб неће ангажовати нове играче за сезону чији је старт заказан за петак а онда су новосасдки црвено-бели ангажовали двојицу врсних фудбалера.
с
Фото: ФК Војводина

.Уговор је најпре потписао Владимир Ковачевић, који се у матични клуб вратио из белгијског Кортријка, а затим је исто то учинио и везни играч Новица Максимовић (32).

Он се вратио у старо јато после четири године из грчког Паниониоса, а у међувремену био је члан и казахстанског Атираја. Постигао је договор да парафира двогодишњу обавезу што је после лекарских прегледа и учинио. Без сумње, овим трансфером дефанзивни део везног реда добио је пуно, пошто је Максимовић познат као одличан и поуздан фудбалер, који свој део посла одрађује на изузетан начин. У новој сезони носиће дрес с бројем четири.

- Постигли смо договор и, ево, враћам се кући после неколико година - рекао је Максимовић. - Задовољан сам оваквим расплетом, срећан што ћу поново носити дрес једног од највећих клубова у Србији и учинићу све што је у мојој моћи да остваримо такмичарске циљеве. Већ сам почео да тренирам, сарађивао сам с тренером Ненадом Лалатовићем у његовом првом мандату у Војводини и веома добро сам упознат са његовим захтевима. Због тога сам сигуран да нећу имати никаквих проблема с уклапањем у екипу и, буде ли све у реду с папирима из Грчке које очекујем већ данас, моћи ћу да конкуришем за састав за утакмицу с ТСЦ-ом у Сенти. Физички сам спреман, пре десетак дана играо сам за Паниониос, а после тога наставио с тренинзима, тако да ту проблема неће да буде.

Војводина  ствара тим за поштовање од свих ривала. Што се наступа у квалификацијама за Лигу Европе тиче, велика жеља је да се стигне до групне фазе.

- Када сам први пут носио Вошин дрес, учествовао сам две године заредом у плеј-офу тог такмичења. Први пут боља од нас била је чешка Викторија из Плзења, а други пут холандски АЗ Алкмар. Верујем да у нашем случају ово може да буде трећа-срећа и имаћу, као и сви остали играчи, велики мотив да одиграм јако добро и да се пласирамо у одабрано друштво у реномираном европском такмичењу – казао је Максимовић.

Да ли ће старији новосадски суперлигаш потражити још неког играча у прелазном року, за сада није познато. У оптицају су, додуше, имена појединих занимљивих играча, па остаје да се види има ли и колико истине у  причама да би могли да постану становници Новог Сада. У сваком случају, у петак црвено-беле у Сенти очекује суперлигашка премијера и сусрет са незгодним и веома добрим тимом ТСЦ-а из Бачке Тополе. Неки одговори на питање о снази и квалитету освежене чете са “Карађорђа” моћи ће после те утакмице  да се наслуте.      

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести