Војводина се захвалила Русу Николају Оболском: Потрага за штопером

БЕЛЕК: По победу и пораз, уз два нерешена резултата, остварили су у припремним утакмицама у Турској фудбалери Војводине.
vosa lale
Фото: Драгомир Вукићевић и Ненад Лалтовић, фото: Ј. Грлић

(Од нашег специјалног извештача)

До краја припрема у Белеку остало је да одиграју још две утакмице, у којима ће им ривали бити немачки регионални лигаш Фрајберг (данас) и руски премијерлигаш Рубин из Казања (сутра). Тиме ће црвено-бели заокружити зимске припреме у Белеку и у петак се вратити у Нови Сад, где ће тренирати и дочекати прву званичну пролећну утакмицу с Пролетером (15. фебруара), на стадиону „Карађорђе“.

После дуела  са Љвавом (0:0) тренер Лалатовић је истакао да је задовољан односом играча према обавезама и како су одговорили напорима којима су у последњих неколико дана били изложени. Против Украјинаца, у другом полувремену, шансу је тренер пружио Николају Оболском, 23-годишњем младићу пристиглом из Динама из Москве, који је настојао да потпише уговор с новосадским тимом. На његову жалост, утакмица није понудила практично ни једну могућност да се истакне, па је у клубу одлучено да се руском фудбалеру захвале на труду и он је затим напустио хотел.


Бјековић у Кабел

Млади десни бек Марко Бјековић, који је јесенас носио дрес прволигаша Кабела, вратио се међу црвено-црне, за које ће наступати и на пролеће. Конкуренција на његовој позицији је јака и процењено је да је за њега најбоље да остане у Кабелу и да стиче  искуство, па да на лето опет конкурише за црвено-бели дрес.


Радује повратак на терен капитена  Ранка Веселиновића. Он се после 30 дана одсуствовања против Љвова појавио на терену у другом полувремену. Важно је то што се, осим лакше озлеђеног Миодрага Гемовића, нико више не жали на повреду. Радости су вредне и приказане партије, види се да су играчи пуни снаге и да им до дуела са Пролетером ваља да раде на композицији игре и спровођење у дело тактичких замисли.


Тренирају и чланови стручног штаба

Упоредо са играчима, у времену када немају професионалне обавезе, тренирају и чланови стручног штаба. Они трче на траци и на теренима око хотела, а у овом сегменту предњаче Лалатовић и Братић. На питање ко је спремнији, Братић је одговорио:

- Шеф Лалатовић, мада ни ја нисам лош.


Руководство клуба покушава да доведе још једног централног бека, како би појачало бедем испред свог гола. Позиција штопера, наравно, од изузетне је важности, па Лалатовић и његови сарадници покушавају да пронађу још једног квалитетног играча за ту позицију.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести