Војводина у дербију 7. кола Суперлиге дочекује Црвену звезду

На стадиону „Карађорђе“, у недељу од 19 сати игра се дерби меч 7. кола Суперлиге Србије, у ком фудбалери Војводине дочекују Црвену звезду, која се први пут после 26 година нашла у елитном клупском такмичењу Старог континента.
Lazar Djordjevic1
Фото: Лазар Ђорђевић, фото: Ј. Грлић

Новосађани су, чини се, имали убедљиво највећи „промет“од свих суперлигаша у минулом летњем прелазном року. Тек се траже најбољи појединци на многим позицијама, те тим који ће најбоље функционисати на терену. Но, оно што је у претходним колима уочљиво када су црвено – бели са „Карађорђа“ у питању је сасвим солидна одбрана, о чему сведочи и број примљених голова (4). На шест утакмица, Војводина је три пута успела да сачува мрежу, а то је серија која траје у последње три утакмице. 

Једино је Рад два пута савладао Вошиног голмана Роцкова, а то је уједно и најгорча пилула Новосађанима у досадашњем току првенства, с обзиром да су „грађевинари“ славили на „Карађорђу“. Ипак, данас је најозбиљнији испит за нови, млади тим Војводине.

Један од стубова Вошине одбране је штопер Лазар Ђорђевић, који је по многим оценама својим играма опрадвао оно због чега је почетком лета доведен. 

„Неће нам бити лако, у госте нам долази најбољи тим у земљи. Ко год данас истрчи на терен у противничкој екипи сигурно је да поседује квалитет. Наравно, нема предаје, а покушаћемо да наставимо низ мечева у којима нисмо примили гол. Уколико у томе успемо, ни победа није далеко“, сматра Ђорђевић.    

Последња „ласта“ у овом прелазном року стигла је на „Карађорђе“ у петак поподне, а то је Никола Срећковић (22), офанзивни фудбалер који је стигао из Вождовца, док је у супротном правцу отишао Лазар Зличић, момак поникао у Војводини. Шта ће поменута рокада донети тимовима и играчима показаће време, а биланс летњег прелазног рока у Војводини сада изгледа овако: 

Дошли: Немања Милојевић и Беко Фофана (из Чукаричког), Аранђел Стојковић и Огњен Ђуричин (Спартак), Дамјан Гојков (Ц. звезда), Даниел Граовац (Мускрон), Никола Симић (Синђелић), Филип Старич (Цибалија), Дијамантис Хухумис (Слован Братислава), Милан Ђурић (Зира), Александар Мирков (Бечеј), Дамир Зломислић (Широки Бријег), Дарко Бједов (Генк), Немања Ахчин (Кршко) и Никола Срећковић (Вождовац).

У Војводину је, дакле, дошло 16 нових играча, а напустило је 11 фудбалера: Александар Радовановић (прешао у Ланс), Марко Путинчанин (Олимпија), Васко Калезић (ОФК Титоград), Иван Лакићевић (Ђенова), Никола Перић (Спартак), Марко Илић (Вождовац), Душан Јованчић (Ц. звезда), Марко Вукасовић (Ђер), Стефан Михајловић (Рад) , Немања Суботић (Мађарска) и Лазар Зличић (Вождовац).

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести