Војводина у Крушевцу освојила први пролећни бод, а могла је и сва три

Два тима којима пролећни наставак првенства никако није пријао, Напредак и Војводина, надали су се да ће баш у међусобном дуелу у Крушевцу направити искорак и кренути ка жељеном циљу - пласману у плеј-оф.
Bojan Matic1
Фото: Бојан Матић (9), фото: Ј. Грлић

Иако је прилика било на обе стране, стрелци су затајили и сусрет је завршен најнепопуларнијим резултатом 0:0. Коме ће освојени бод више значити није тешко за претпоставити, јер су Крушевљани сада имају 35 и сасвим су близу планираног пласмана. С друге стране, Новосађани су остали приковани за девето место и биће им, реално и најблаже речено, јако тешко да се нађу у доигравању за титулу.

Поново су фудбалери Војводине одиграли доста слабо у првих 45 минута, не створивши практично ниједну изгледнију прилику. Ученици тренера Милорада Косановића покушавали су то да искористе, створили су неколико лепих ситуација пред голом Емила Роцкова, али им капитен новосадског суперлигаша није дозволио да се радују.

Због чега Воша некако уплашено и стегнуто улази у сусрете овог пролећа, питали смо тренера Радована Кривокапића.

„Не бих рекао да смо били уплашени, већ пре да смо били стегнути и то нас просто тера у лошу игру.Заиста смо били лоши у првих 45 минута и мислим да је то била реакција екипе на шок који је доживела после пораза од Спартака. То нам се понавља, практично морамо у свакој утакмици да се психолошки враћамо и некако сам очекивао да ће нам се слична ситуација десити и против Напретка. Међутим, у наставку смо били пуно бољи и конкретнији, па смо готово самлели ривала, али нисмо то наплатили кроз голове и тријумф. Шанси је било, имали смо два зицера, али лопта није хтела у гол“, каже Кривокапић.


Матић: Лопта ме јанапала

Бојан Матић могао је да буде јунак Војводине, али је, после промашаја у 74. минуту, постао трагичар сусрета с Напретком.

„Јоој, не подсећајте ме на тај моменат...“, отело се Матићу када смо га позвали да чујемо шта се то догодило.

„Добио сам одличну лопту и, пошто сам видео да голман леже у супротну страну, желео сам из прве да је проследим у десни угао. Међутим, она је одскочила, просто ме је “напала” и ударио сам је цеваницом, а не стопалом. Откотрљала се поред оквира гола, а ја сам био нервозан, бесан на себе, лопту... Али, ајде, ако је нешто добро то је чињеница да смо почели да стварамо прилике и свестан сам да ће негде морати да нам се врати за ове промашаје.“


У 74. минуту Новосађани су имали шансу утакмице, када је Ђуричин у срцу шеснаестерца пронашао усамљеног Бојана Матића, али овај није реаговао како је требао и шутирао је поред стативе.

„Матић јесте промашио велику прилику, али то само потврђује моју тврдњу да играчима који нису прошли припреме с екипом треба доста времена да уђу у форму. Тако је и с Бојаном и стално му понављам да не треба да се нервира, већ да настави с радом као и до сада. Реч је о правом професионалцу, који неретко остаје и после тренинга да увежбава завршницу и то ће му се вратити. Тврдим да је зимус тренирао с нама до сада би већ постигао три-четири поготка, јер се добро креће, показује жељу и улази у прилике.“

Финиш првенства биће паклено тежак за црвено-беле, у среду играју утакмицу Купа с Радничким у Нишу.

„Желели смо победу у Крушевцу, били смо агресивнији и бољи тим у другом делу игре, али нисмо успели да славимо. Сада размишљамо о дуелу с Радничким и оно у шта сам сигуран јесте то да на Чаир идемо са жељом да се надигравамо, да играмо добар фудбал. Шанса да победимо постоји и уложићемо максимум напора да је искористимо. О финишу лигашког дела такмичења у Суперлиги размишљаћемо када за то буде време.“

Крајем првог полувремена, због повреде је терен стадиона Младост у Крушевцу морао да напусти Милан Лазаревић, уместо којег је ушао Младен Деветак. Уз то, у екипи није било ни до сада стандардног штопера Синише Саничанина, уместо којег је заиграо Ранко Веселиновић.

„Лазаревић је осетио бол у задњој ложи и тешко је очекивати да ће он моћи да нам помогне у Нишу. Нешто конкреније знаћемо после додатних прегледа. Саничанин је остао на клупи за резерве, а Веселиновић је искористио прилику и одиграо добар меч. Рекао сам да рачунам на све расположиве снаге, свако од играча добиће одређену минутажу у дуелима који су пред нама и остао сам доследан у томе“, казао Кривокапић.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести