Војводина у Лазарев град иде по бодове

Пред нама је тешко гостовање, јер је Напредак, поготово у сусрету првог кола с Партизаном, показао да има добру такмичарску екипу – рекао је шеф струке Ненад Лалатовић
Nenad Lalatović i fudbaleri Voše spremno dočekuju duel u Kruševcu  Foto: J. Grlić
Фото: Ненад Лалатовић и фудбалери Воше спремно дочекују дуел у Крушевцу Фото: Ј. Грлић

После два ремија у дерби дуелима са ТСЦ-ом и Чукаричким, фудбалери Војводине забележили су две победе (Вождовац - 3:1 и Младост - 3:0), показујући да достижу ниво форме који тренер Ненад Лалатовић од њих и очекује. Сутра гостују у Крушевцу, екипи Напредка иза које су победа и три пораза.

- Пред нама је тешко гостовање, јер је Напредак, поготово у сусрету првог кола с Партизаном, показао да има добру такмичарску екипу – рекао је шеф струке Ненад Лалатовић. - Крушевљани имају брзе фудбалере по боковима, самим тим и феноменалну полуконтру и контру, а води их одлични стручњак Драган Ивановић, човек ког необично ценим и поштујем. Напредак је велики клуб, у којем  сам радио и коме желим да опстане у Суперлиги. Међутим, наш циљ се зна без обзира на то с ким и где да играмо, увек покушавамо да освојимо сва три бода и тако ће бити и сада.


Сви играчи на располагању

У току протекле седмице сви фудбалери били су на располагању тренеру Лалатовићу, због чега је он више него задовољан.

- Моћи ћу у Крушевцу да рачунам на све првотимце и да на мегдан Напретку изведем тим за који проценим да најбоље може да одговори задацима. Убеђен сам да ће то да нам омогући да се кући вратимо са новим бодовима – оптимиста је Лалатовић.


Анализирајући супарника, Лалатовић је подвукао да он игра у за српски фудбал атипичној формацији 3-5-2 или 3-4-3 и да се његов тим у току протекле седмице припремао за то.

- Ивановић воли такве формације и његове екипе их на терену примењују, често комбинујући те две поставке играча. То су јако незгодне формације и због тога смо радили на игри којом ћемо парирати Напретку, а која би могла да нас поведе ка испуњењу циља. Жеља нам је да се у Нови Сад вратимо са три бода, што би био добар увод за дерби с Партизаном на “Карађорђу” у наредној првенственој рунди.

У првих неколико кола Лалатовић је ротирао почетне поставе Војводине, изненађујући тиме и навијаче, али и ривале.

- Иако сам тренер који није љубитељ неких великих ротација у екипи, увек тражим добитну комбинацију. Пружим шансу појединцима, а  они, када им је укажем, морају да је искористе. Не због мене, колико због њих самих и клуба који је изнад интереса свих нас. До сада смо освојили осам од 12 могућих бодова и сада бих потписао то да до краја првенства наставимо у истом ритму, јер бисмо у том случају били међу прва три тима када се лига заврши. У сваком случају, потрудићу се да изненадим свог колегу, али, реално, не верујем да су могућа изненађења те врсте - казао је Лалатовић.

Утакмица Напредак - Војводина игра се у недељу од 17. 30 часова, уз пренос на првом програму ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести