Војводина у полуфиналу Купа Србије: Новосађани се не заустављају, желе нови трофеј

Пред црвено-белим фудбалерима из Новог Сада непремостивих препрека у такмичењу за Куп Србије једноставно – нема.
vosa spartak
Фото: Из дуела Спартака и Војводине, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Иако су у четвртфиналу овогодишњег циклуса за ривала имали тим Спартака, уз то утакмица је играна на Градском стадиону у Суботици, ученици тренера Ненада Лалатовића успели су да остваре жељену и, у сваком случају, велику победу и нађу се међу четири најсупешније екипе. Како нас је упутио Цвијан Савковић, педатни клупски аналтичар, Воша се по 19. пут нашла у овој фази Купа, у ком је, уз то, одиграла и осам финала, а два пута подигла и победнички пехар. Желео је тим „плавих голубова“ са севера Бачке да заустави и елиминише браниоца трофеја, али је искуснији и, показало се – квалитенији тим славио (2:1), захваљујући головима које су постигли Немања Човић и Петар Бојић, али и доброј игри екипе, на челу с расположеним репрезентативцем Арандјелом Стојковићем.

-Терен није у најбољем стању, тврд је и џомбаст и то је представљало проблем за играче оба тима – рекао је Немања Човић. – Пре него што сам постигао први гол, имао сам доста проблема да смирим лопту, а онда сам је захватио пуном ногом. На путу до мреже, она је одскочила испред голмана, могуће је и да га је преварила, и завршила баш тамо где сам је и послао. После је и Бојић савладао домаћег чувара мреже, иако сам сигуран у то да приликом постизања изједначујућег гола Јапанца Шимуре, лопта није прешла гол-линију. Ипак, све се завршило онако како смо желели и играћемо у полуфиналу, односно настављамо путем на чијем се циљу налази одбрана победничког трофеја.

У 61. минуту Шимура је одлично шутирао с 18 метара, а лопта је после тога погодила пречку, па стативу гола на којем је стајао голман Горан Вуклиш. Потом се одбила на линију и ТВ снимак је недвосмислено потврдио да гол није постигнут. Међутим, судија Минаковић га је признао, што је изазвало велики протест фудбалера у црвено-белим дресовима. И у 9. минуту дуела на Градском стадиону у Суботици, арбитар је најпре досудио најстрожу казну у корист домаће екипе, да би, после сугестије помоћног судије Шутуловића, преиначио одлуку и показао да Спартак само изведе корнер. Код момента из 61. минута, међутим, други помоћник Живин није успео да понови гест свог колеге са супротне стране, па је (непостојећи) гол био признат. Срећом по „стару даму“, Бојић је у 69. минуту постигао и други, испоставиће се победнички гол за Новосађане, па озбиљнијих последица озбиљног превида арбитара није било.


Андрић добио четири копче

Никола Андрић је познат као бескомпромисни борац и човек од поверења тренера Лалатовића. У свакој утакмици овај младић улаже максимум, па је тако било и у Суботици. Међутим, у 38. минуту, он и леви бек „голубова“ Александар Видовић били су дуелу, жестоко се сударили главама и морали су да напусте игру и оду у болницу.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

-Избио сам лопту пре ривала, он је тада начинио трзај главом и дошло је до тог јаког контакта – објаснио је Андрић. – Погодио ме је у очни капак и направио посекотину од три и по сантиметра, па су ме лекари зашили и „зарадио“ сам четири копче. Ривал је раздеротину имао на глави, па је и он ушивен, уз три копче које су му стављене. Лекар ми је рекао да не бих требао да играм на следећој утакмици, али видећемо се како ће се ствари даље одвијати и тек онда ћу, у договру с нашим доктором, одлучити да ли ћу конкурисати за тим за важан дуел с Радником.


-Имао сам и два минута пре него што сам савладао голмана Спартака велику шансу да учиним исто, али је он тада одлично интервенисао и зауставио мој ударац – рекао је Петар Бојић, стрелац другог гола за новосадску екипу. - Најважније је то да смо испунили циљ, савладали Спартак и прошли у полуфинале Купа и сада можемо да се посветимо оно што је пред нама, а то је првенствени дуел у понедељак, који играмо у Сурдулици с екипом Радника.

Задовољан због победе на „врућем“ терену био је и тренер Воше Ненад Лалатовић.

-Овом победом, изборио сам пласман у четврто полуфинале Купа заредом – нагласио је тренер Новосађана. – Други пут ми је то пошло за руком као тренеру Војводине и због тога сам веома срећан. Прибојавали смо се дуела у Суботици,  јер је Спартак одличан ривал, с веома добрим појединцима и сјајно је вођен од стране колеге Буача. – Пре почетка утакмице, рекао сам мојим играчима да морају да пруже и више од максимума ако желе да прођемо ову тешку препреку. Најтеже је у спорту понављати успехе, ми смо на добром путу да у томе успемо, а победу поклањамо нашим навијачима.

Данас преподне кандидати за тим Војводине одрадили су тренинг, јер их већ у понедељак очекује тешко првенствено гостовање у Сурдулици.

-Радник игра веома добро у овој сезони, а посебно је опасан када је домаћин – упозорио је Немања Човић. – Имају Сурдуличани у саставу Милана Макарића,  некадашњег ученика Вошина школе фудбала, који је у овој сезони распуцан и водећи је стрелац првенства, али нас то не плаши. Ништа нећемо да мењамо у погледу циља пред гостовање на југу Србије и сигурно је то да и тамо одлазимо са жељом да освојимо сва три бода.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести