Војводина у последњем колу гостује на ТСЦ арени у Бачкој Тополи

Такмичарска рачуница Драгана Радојичића, док је прихватао улогу шефа стручног штаба ФК Војводина у ни мало завидним околностима, завршавала је у последњем колу суперлигашког плеј-офа и гостовању код ТСЦ-а у Бачкој Тополи.
d
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Планирана резултанта у рачуници водила је ка победи у покрајинском дербију и ка европским квалификацијама. Од све рачунице остало је извесно једино гостовање Новосађана на ТСЦ арени. Истина, од резултата на тој утакмици у знатној мери зависиће пут у Европу, али пут неких других такмаца у троуглу нишког Радничког, Вождовца и ТСЦ-а. Војводини преостаје једино могућност да часним наступом обезбеди себи коректан утисак о игри и вредностима генерације, а евентуалним позитивним резултатом најави нову сезону са дометима који би одговарали зову шампионске традиције.

– Ми смо све до сусрета са Вождовцем рачунали на Европу – искрен је у сопственој рачуници Драган Радојичић. – Могу да кажем да нас је само 13 минута делило од циља. Водили смо, чекао сам да полувреме завршимо позитивним резултатом. Имали смо разрађен сценарио шта и како у другом делу, али срећа нас није погледала и завршили смо као смо завршили. Ми јесмо губили утакмице, али одговорно тврдим да ни у једном мечу нисмо надиграни. Против Партизана смо играли најбоље друго полувреме и у првенству и у полуфиналу Купа. Указана ми је част да покушамо немогуће, али ја у та два и по месеца, колико сам био на челу стручног штаба, нисам могао више од тога. Жао ми је што нисмо успели, Војводина заслужује више, али сплет објективних околности утицао је на коначан след догађаја до последњег кола.

А у последњем колу, у смирај суморне такмичарске сезоне, Војводина ће у Бачкој Тополи покушати да одигра у сагласју са очекивањима навијача. После серије од пет пораза у шест утакмица плеј-офа на играчима је да потврде мишљење свог тренера да тим вреди знатно више него што то положај на суперлигашђкој табели сведочи. Уосталом, пласман у круг четири најуспешније екипе у такмичењу за Куп Србије иде у прилог таквој оцени.

– Сигурно ћемо у сусрет са ТСЦ-ом ући са намером да постигнемо више него што је могуће очекиватио од тима који је низао поразе у минулим искушењима – најавио је Радојичић гостовање у последњем колу. – Свима сам, по ко зна који пут, подвукао да значајнијег мотива нема од грба клуба чији дрес носе. Морамо да одиграмо енергетски најбоље што можемо, како бисмо предупредили свако питање медија у погледу регуларности резултата, с обзиром на то да је то један од три меча чији учесници одлучују о пласману који води у квалификације за Лигу конференција. Увек сам био за то да свако гледа у своје двориште, да је свако кројач сопствене судбине, а што се Војводине тиче и Војводининог такмичарског пута, уверавам вас да ће момци одиграти као да нам од те утакмице све зависи, мада она у погледу нашег пласмана не одлучује ништа.

У основном делу шампионата Бачкотополчани су били успешнији, победили су у оба сусрета. Истина, како у Бачкој Тополи, тако и у реваншу у Новом Саду, резултат је био 1:0, сасвим довољно за улогу фаворита у предстојећој утакмици, на ТСЦ арени, сутра, од 18.30 часова.

Л. Бакмаз

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести