Војводина у суботу (16) иде на победу против Новог Пазара

​​​​​​​НОВИ САД: После кикса који су, и поред сасвим добре партије, доживели у Ивањици, фудбалери Војводине вратили су се на победнички пут у суперлигашкој конкуренцији.
1
Фото: J. Grlić

Најпре су на “Карађорђу” надиграли Радник, потом је на страни пред њима пала и Инђија, а већ у суботу ученици тренера Ненада Лалатовића наћи ће се пред новим испитом. Црвено-бели, наиме, одлазе у госте екипи Новог Пазара, повратника у најјачи ранг српског клупског фудбала, и желе да остану на зацртаном курсу.

Без посебног наглашавања, тим из највећег града у АП Војводина жели да се учврсти при самом врху првенствене табеле, а то је изводљиво једино уколико играју добро и у серији освајају бодове.

- Лако је то рећи, много теже је спровести у дело - рекао је Драган Шарац, помоћни тренер у стручном штабу Војводине. - Нови Пазар је посебно незгодан када је домаћин и због тога ће нам у данашњем сусрету бити потребна додатна доза опреза. Само уколико наши играчи буду максимално сконцентрисани на задатке које буду добили од тренера Лалатовића, имаћемо право да верујемо у нови тријумф и надам се да ћемо у томе да успемо.

Поред од раније због повреда одсутних голмана Николе Симића и Мирка Топића, у данашњем сусрету за екипу неће моћи да конкурише ни Славко Бралић.

- И поред проблема појединих играча који су повређени, у нашем тиму влада јако добра атмосфера, коју није помутила ни елиминација из Европе. Штета је што нисмо добили Стандард у Лијежу, имали смо у финишу утакмице одличне прилике да то учинимо, али то је остало иза нас и фокусирани смо на оно што нам следи. Најважније је то што играмо доста добро и, ко год да буде данас у стартној постави, имаће пред собом обавезу да пружи квалитетну партију и допринесе остварењу циља.


Могући тим Новосађана

Због повреда појединих играча, могуће је да Ненад Лалатовић на стадион у Новом Пазару данас изведе следећу стартну поставу: Вуклиш - Андрић, Ковачевић, Саничанин, Деветак - Максимовић (Стојковић), Дринчић - Вукадиновић, Зукић, Човић - Мркаић (Бојић).


О квалитету домаћина Шарац је рекао и следеће:

- Пазарци су довели током лета пуно нових фудбалера. Веома су добри у дефанзивном блоку, из којег се јако добро трансформишу у контрама и полуконтрама, при чему се истиче брзоноги Томић. Тако су, уосталом, савладали и Инђију и на то ћемо морати да обратимо посебну пажњу. Имамо пред собом велики мотив да побеђујемо и за нас је у неку руку добро то што у Новом Пазару неће бити публике на трибинама, јер познато је да она просто носи своје миљенике.

Директан пренос обезбеђен је на Новосадској телевизији до 16 часова

У неколико последњих сусрета, Воша је до победа стизала у другом делу утакмица, када би тренер Лалатовић начинио вишеструке измене.

- За нас су сви играчи једнаки и најважније нам је то што сваки од њих, када уђе у игру, пружа максимум. Не делимо их на стартере и резерве и сви они пред собом имају исти циљ - да Војводину доведу до победе. Без икакве сумње, тако ће бити и данас и надам се да ћемо се у Нови Сад вратити с нова три бода на конту - поручио је Драган Шарац.

Утакмица Нови Пазар - Војводина почиње у 16 часова, а биће и део мултипреноса четири сусрета на првом каналу ТВ Аренаспорт. Правду ће делити Петар Пипер из Чачка.

А. Предојевић

 

 

Плакета Драгомиру Вукићевићу

Драгомир Вукићевић, секретар стручног штаба ФК Војводина, обележио је леп и редак јубилеј када је српски фудбал у питању. Наиме, он је свој посао радио на већ 250 званичних утакмица црвено-белих и јуче му је тим поводом уручена плакета “Старе даме”. Вукићевић ју је примио из руку в.д. председника клуба Драгољуба Самарyића, који му је је пожелео да још дуго, дуго на исти начин обавља посао.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести