Војводина у Земуну пропустила прилику да слави убедљиву победу

Имали су фудбалери Војводине у Земуну све у својим рукама: вођство од 1:0 после новог гола Бека Фофане у 83. минуту, доминантну игру и безброј шанси да жељену победу учине убедљи-вијом, а на крају су морали да се помире с чињеницом да су ос­војили само бод.
fofana gol
Фото: Beko Fofana, foto: J. Grlić

Домаћин је изједначио у осмом минуту надокнаде времена, пре свега захваљујући грешци у одбрани црвено-белих, а онда и нешто лошијем постављању голмана Роцкова. Новосађани су, општа је оцена, пружили одличну партију, истина показали и завидну неефикасност и стигла их је ка-зна у виду изједначујућег гола Симића.

„Фудбал је такав“, дан после утакмице рекао је Александар Веселиновић, шеф стручног штаб Војводине.

„По свему приказаном, заслужили смо да узмемо три бода јер смо надиграли Земун, створили велики број прилика, четири пута наши нападачи излазили су сами пред голмана и необјашњиво про­машивали. Из тог аспекта, апсолутно сам незадовољан с коначних 1:1, без икакве претенциозности или жеље да увредим домаћина и колегу Милановића, ког изузетно ценим. Сада треба да останемо достојанствени и да издржимо све ово, односно да наставимо с радом још јаче и посвећеније. Уложили смо пуно труда у Земуну и рекао сам фудбалерима, а поновићу им и пред почетак данашњег тренинга, да бих волео да током читаве каријере радим с таквом групом играча. Показали су велику жељу и вољу да у дело спроведу све оно што смо се договорили, а снимак прилика које нисмо реализовали говори више од 1.000 речи.“


Сјајни Ђурић, непрецизни Езе

Милан Ђурић, плејмејкер црвено-белог тима из Новог Сада, пружио је у Земуну сјајну партију. Његови теледириговани пасови омогућавали су на­падачима да улазе у прилике, али без реализације. Искусни Ђурић потврдио је да је истинско појачање за Вошу, док је Винсент Езе, у чијем опису посла стоје голови, и поред бројних шанси, остао без учинка.

„Не знам ни сам шта се то десило“, признао је Езе.

„Желео сам да сместим лопту у мрежу, улазио у прилике, али ми се једноставно није дало да се упишем у листу стрелаца. Могао сам да постигнем неколико погодака, а, ето, нисам ниједном савладао противничког голмана...“

Езе је, како су приметили неки од навијача, и против Младости био у колосалној шанси да повиси вођство на 2:0, а на крају су црвено-бели такође морали да се задовоље само ремијем. Ни у Земуну није био боље среће, уместо свих шест, Војводина сада има само два освојена бода, па остаје нада да ће Езе и његови саиграчи промашаје наплатити у сусретима који следе.


Винсент Езе имао је неколико сјајних прилика, али су голман Милошевић, а онда и непрецизност Нигеријца, учинили да ни једна од тих лопти не заврши у мрежи.

„Езе је два или три пута излазио очи у очи с чуваром мреже Земуна, али су прилике имали и остали наши играчи и реално је било да победимо великом разликом. Понављам, на искушењу смо које морамо да истрпимо, јер се јасно видело да смо на добром путу ка стварању јаког тима и нападачког модела игре и због тога сам, упркос свему, више него задовољан. Стварамо прилике, нажалост још увек их не користимо, али смо из дана у дан све компактнији и сваки нови тренинг доноси нам видљиви бољитак.“

Када се промаше толике прилике, стигне казна у виду противничког гола, а егзекутор је био Симић у 98. минуту.

„Јесте, стигла нас је нека небеска казна. Примили смо гол у последњим секундама утакмице и најгоре би било да сада због тога кукамо. Не, нећемо то да чинимо, јер смо на путу који смо зацртали и не смемо себи да дозволимо да застанемо. Већ у наредном колу играмо с Радом и сада је најважније да се добро одморимо и спремимо за ту утакмицу. Имаћемо пред собом императив победе, што није никаква новост када је Војво-дина у питању, јер се увек на-лазимо у таквој ситуацији. Најважније ће бити да будемо максимално фокусирани на сусрет и задатке које будемо договорили, а велики рад и залагање неминовно ће почети да доносе жељене резултате“, категоричан је био Веселиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести