Војводини укинута забрана регистровања играча: Веселиновић није на продају

Јуче је и званично укинута блокада која је онемогућавала Војводини да региструје нове фудбалере.
Ranko Veselinovic1
Фото: Ранко Веселиновић, фото: Ј. Грлић

Руководство црвено-белих је, наиме, регулисало све заостале обавезе по овом питању и сада може да потписује уговоре с новим фудбалерима, који ће потписима аутоматски постати играчи новосадског суперлигаша.

Иако екипа, због нешто лошијих временских услова, ових дана тренира у Центру ФСС у Старој Пазови, данас ће уследити промоција четворице играча који су продужили или потписали уговоре. Реч је, да подсетимо, о капитену Душану Јованчићу, који ће и у наредних шест месеци предводити саиграче, младом Николи Гајићу, повратнику из редова беочинског Цемента који је продужио уговор за три и по године, као и новајлијама Марку Путинчанину, дојучерашњем фудбалеру Вождовца и Нигеријцу Винсенту Езеу, који је јесенас носио дрес прволигашког састава Металца из Горњег Милановца. Путинчанин се обавезао уговором да у наредних годину и по дана носи дрес Војводине, док је Езеова обавеза три године.

„Одбили смо две понуде које су у клуб стигле за младог штопера Ранка Веселиновића“, рекао је Душан Влаовић, председник новосадског клуба.

„Једноставно, те понуде нисмо ни разматрали, јер Веселиновић није играч за продају и видимо га као једног од носилаца наше игре у будућности. Очекујемо да у данима који следе буде још потписа, односно да се екипи придруже још неки нови играчи, о чему ћемо јавност благовремено информисати.“

Јуче су, после преподневног тренинга у Старој Пазови, играчи добили слободно до данас у 15 часова, када се враћају у Пазову, где ће наставити с радом. Тренинзи су веома интензивни, одлично испланирани и играчи им прилазе с максимланом посвећеноћу. Тренер Илија Столица и његови сарадници од првог дана су изузетно озбиљно прионули на посао и, уколико се по јутру дан познаје, навијачи Воше на пролеће могли би да се надају пуно бољим играма и резултатима својих миљеника у односу на јесен.

О томе колико је до сада урађено и на које све ствари треба у наставку припрема да посвете посебну пажњу, Новосађани ће нешто више сазнати у суботу, када, од 13 часова, у Старој Пазови играју прву тренинг утакмицу. Као што је познато, у њој ће им ривал бити суперлигашки тим Рада, а тренер Столица имаће прилику да види и то како се новајлије уклапају у тим.

Иако је постојала могућност да дан или два проведу и у свом ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику и тренирају на природној подлози, црвено-бели су дефинитивно одлучили да овај део припрема одраде у Старој пазови на вештачком терену. Тамо ће тренирати све до уторка, када се враћају у Нови Сад и имаће у среду слободан дан, како би се спаковали и у четвртак ујутро пошли на централни део зимских припрема у турском Белеку.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести