Војводину против Бачке занимају само сва три бода

НОВИ САД: До сада су се фудбалери Војводине и ОФК Бачке у званичним утакмицама срели само пет пута.
aleksandar veselinović JGrlic
Фото: J. Grlić

Три пута успешнији били су Новосађани, две победе уписао је тим из Бачке Паланке, а гол разлика (4:4) сведочи о томе да се по правилу радило о изједначеним дуелима. Сва четири првенствена сусрета завршена су резултатом 1:0 (три пута у корист Воше, а једном Бачке), што јасно указује на чињеницу да се играло чврсто и да је најчешће само тренутак непажње био довољан да падне одлука о томе ко ће укњижити бодове.

Такву слику, без сумње, имаће у главама играчи оба тима пред вечерашњи мали војвођански дерби, који се игра на новосадском стадиону “Карађорђе”.

Екипа Војводине, у то нема никакве сумње, утакмицу дочекује с једном једином мишљу - да напокон забележи прву победу и покаже да је спремна и орна да крене ка врху табеле Суперлиге Србије. Само три освојена бода у до сада одиграна четири кола, никако не сведоче у прилог тврдњи да Новосађани желе да на крају првенства буду међу тимовима који ће играти у Европи и они то желе да промене.

- Пред нама је изузетно важна утакмица, као што је то и свака друга - нагласио је Александар Веселиновић, шеф стручног штаба новосадског клуба. - До сада смо освојили много мање бодова од оног што смо планирали и очекивали, али и у односу на оно што смо приказивали на терену. Вечерас играмо код куће и, без икакве дилеме, идемо искључиво на победу. Ривала изузетно поштујемо, посебно због оног што је урадио у три последња кола, када је победио Спартак и узео по бод у сусретима с Напретком и Чукаричким, али то ништа не мења у погледу нашег циља. Знамо шта се од нас очекује и потрудићемо се да то игром и резултатом оправдамо.

Први тренер Новосађана посебно је подвукао следећу чињеницу:

- Веома сам задовољан тиме у каквој атмосфери протичу наши тренинзи и морам да похвалим момке с којима радим због тога. Изванредни су фудбалери, професионалци и добри људи и сви они који су током минулих дана долазили у ФЦ “Вујадин Бошков”, могли су да се увере у колико позитивном амбијенту вежбамо.

Важно за црвено-беле је и то што су играчи здрави, нема кажњених првотимаца, па сви конкуришу за састав који ће почети утакмицу, односно наћи се у такмичарском погону у вечерашњем одмеравању снага с Бачком.

- Већ 17 година бавим се тренерским позивом и за то време никада нисам ја постављао играче у тим, већ су то чинили они сами. Увели смо добру праксу да током недеље играмо тренинг-утакмицу, која пружа прилику да се наметну и одрже ритам појединцима који се опорављају од повреде, или имају мању минутажу. Скоро сви играчи су позитивно прихватили такав начин рада и због тога осећам обавезу да их похвалим. Многи од њих се управо кроз те сусрете намећу и на нама, члановима стручног штаба, остаје задатак да о њима најозбиљније размишљамо - додао је Веселиновић, упитан да ли ће бити неких промена у тиму.  

Почетак сусрета заказан је за сутра у 20 часова, а улазнице ће се продавати по цени од 300 динара (Запад) и 100 динара (Север). Источна трибина “Карађорђа” овог пута неће бити отворена због радова на изградњи Тржног центра “Променада”, а сви власници сезонских карата за тај део новосадског стадиона, моћи ће слободно да уђу на западну или северну трибину. 

А. Предојевић

 

Огласили се навијачи Воше

Навијачи ФК Војводина су се огласили саопштењем, које је представницима “седме силе” поделио Борис Приселац, како је сам нагласио, као грађанин Новог Сада. Између осталог, у саопштењу под насловом “Новосађанима доста чекања!” се каже:

“Поводом дугогодишњег непринципијелног понашања полиције и селективне примене закона, због чега се свим грађанима Новог Сада којима је Војводина у срцу крше елементарна људска права и слобода загарантована Уставом Републике Србије, имамо обавезу да упознамо јавност са нелогичностима у организацији утакмица и уједно упозоримо да такве ствари више једноставно не можемо и нећемо да трпимо.”

Потом се наводе случајеви из сусрета са Црвеном звездом и Партизаном у Новом Саду, када је гледаоцима, навијачима Војводине на све три трибине “иако је међу њима било и родитеља с децом и људи са хроничним обољењима, од стране полиције било забрањено да напусте стадион пуних 45 минута”. После дуела с црно-белима, додаје се, “остали смо затворени пуних сат и по (!?) након завршетка меча”.

У саопштењу се наводи да сличних примера има још пуно и да “у сваком од њих, осим злоупотребе силе и селективне примене закона, нисмо закључили ништа што би макар личило на поштене принципе у односу према љубитељима ФК Војводина”.

Навијачи су истакли да су због Војводине трпели и били спремни да жртвују пуно тога, али да, “с обзиром на то да у оваквим ситуацијама већ годинама бивамо третирани као грађани другог реда, позивамо све грађане Новог Сада којима је “Стара дама” у срцу, да нам се придруже у нашем захтеву да се изборимо за своја права, тако што ће на утакмици против Бачке демонстративно напустити стадион 10 минута пре завршетка меча, како би се заједничким деловањем скренула пажња јавности на овај дугогодишњи проблем...”.

Уједно, како навијачи у саопштењу кажу, ако проблем не буде “адекватно и благовремено решен, апелујемо на све грађане Новог Сада (...) да не присуствују дерби мечу седмог кола Супер лиге против Црвене звезде на “Карађорђу”, јер више заиста не можемо дозволити да на свом стадиону немамо исти третман као сви домаћи навијачи широм наше државе”.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести