Воша дочекује Металац, треће место као приоритет

НОВИ САД: Уверили су се на властитој кожи фудбалери Војводине да је, по неком неписаном правилу, увек лакше стићи до успеха, него га касније поновити.
d
Фото: Ј. Грлић

У полуфиналу Купа Србије доживели су минимални пораз од Партизана(0:1) и опростили се од трофеја, али времена за жаљење за оним што је било, једноставно немају. Данас је пред Новосађанима битна првенствена утакмица у којој ће бити домаћини екипи Металца, у њој црвено-беле интересује једино то да победе и, да остану на трећем месту на табели Суперлиге. Уверавају ученици тренера Ненада Лалатовића да им, и поред опорог укуса који им је остао после пораза од црно-белих, неће представљати проблем да пронађу мотивацију и учине све како би савладали екипу из Горњег Милановца.

- Војводина је увек инспирација за ривале с којима се сусреће, убеђен сам да ће тако да буде и данас – рекао је Милан Косановић, спортски директор Новосађана. – Металац игра на специфичан начин, у последњој линији има тројицу штопера, што ће захтевати и одређене модификације у односу на задатке које буду имали наши играчи. Увек је тешко у првој утакмици која уследи после неког значајног сусрета, али не сумњам да ће момци пронаћи вољу и снагу и, потпуно растерећени, освојити све три бода.

О томе шта мисли под тим „растерећени“, Косановић је понудио додатно образложење.

- Имамо велику залиху бодова, трећи смо на табели и обезбедили смо нови излазак у Европу. То нам је и био основни циљ пред почетак сезоне, тако да смо га већ остварили и сада смо у прилици да прикажемо добар фудбал. Свесни су наши играчи да им неће бити лако против Милановчана, јер и јесенас, у гостима, имали смо предност од 3:1, а на крају је домаћин стигао до нерешеног исхода (3:3). То јасно указује на то да је реч о екипи која хоће да се надмеће и никада се не предаје – подвукао је Косановић.


Милан Илић на центру

Данашњи сусрет 33. кола у Новом Саду судиће Милан Илић из Лесковца. Помагаће му Милан Минић из Ниша  и Стефан Војнић из Бољевца, док ће четврти арбитар бити Милан Митић, такође из Лесковца.


У сличном правцу размишља и Миљан Вукадиновић, нападач који је и даље, с постигнутих 11 голова, најбољи стрелац новосадског тима у овој сезони.

- Изузетно нам је жао што се нисмо нашли у финалу Купа, али сам сигуран да ћемо данас да пронађемо додатни мотив – нагласио је Вукадиновић. – Жеља нам је да остваримо победе у свим утакмицама до краја првенства, јер не желимо да испустимо треће место, на којем смо практично од самог старта сезоне. Никако нам није намера да паднемо на колена, већ смо се добро припремили за нимало лаган задатак који је пред нама. Милановчани хоће да играју фудбал и да нападају ривала, ми, с друге стране, увек идемо на победу и очекујем добру утакмицу, али и наш тријумф.


Очекивана постава Воше

Није, наравно, познато којих 11 фудбалера Војводине ће данас да започну сусрет с Милановчанима. Ипак, могло би да се догоди да Ненад Лалатовић одреди овакву стартну поставу: Вуклиш – Андрић, Бралић, Деветак, Ђорђевић – Топић, Дринчић – Вукадиновић, В. Симић, Човић – Мркаић.


Како ствари стоје, Ненад Лалатовић моћи ће да рачуна на све кандидате за тим, а за очекивати је да ће данас бити и одређених ротација у црвено-белом тиму. Треба подсетити и на то да ће поново у саставу да буду и двојица обавезних „бонус“ играча.

Утакмица Војводина – Металац игра се од 14.30 часова на стадиону „Карађорђе“, уз пренос на Новосадској ТВ и првом програму ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести