Воша гостује у Ивањици

Већ после простог погледа на табелу Суперлиге, јасно је да су фудбалери Војводине фаворити у сусрету с Јавором, без обзира на чињеницу да се он игра у Ивањици.
Momcilo Mrkaic
Фото: Момчило Мркаић, фото: Ј. Грлић

Новосађани су трећепласирани тим, излазак у Европу практично им је у шаци, а желе да победом у сутрашњој утакмици потврде тренутну позицију у елитном рангу српског такмичења. Што се екипе Јавора тиче, она је при дну, заузима 13. место и, осим битке за престиж и “вађење” због тешког пораза у Сенти од екипе ТСЦ-а (1:6), тешко је пронаћи други мотив код Ивањичана. Ипак...

- Јавор код куће уме да игра јако добро и на то ћемо морати да обратимо посебну пажњу - рекао је Момчило Мркаић, нападач Војводине, а до прошле зиме фудбалер управо тима из Ивањице. - Желимо ли да стигнемо до сва три бода, а да би у томе успели, мораћемо да будемо прави и испунимо захтеве у игри које пред нас буде ставио тренер Ненад Лалатовић. Домаћин уме да буде и те како опасан у транзицији, после које Петковић постаје опасан у нападу, јер је играч који се јако добро креће. Ипак, ми смо права екипа и верујем да можемо да стигнемо до читавог плена.

Утисак је да ће играчи Јавора тешко успети да пронађу мотив до краја првенства, јер нити могу да рачунају на неки бољи пласман, нити могу да испадну из елитног друштва.

- Не могу да говорим у име Ивањичана, али знам како ја прилазим сваком сусрету и у чему тражим и проналазим мотивацију. Сада размишљам само о мојој екипи и о томе да је дошло време за прву победу после прекида сезоне због коронавируса. То нас је евидентно доста пореметило, чини ми се да играмо све боље, а свака наредна утакмица представља својеврсни изазов, па ће то бити и дуел с Јавором.

Високи Требињац, иако се пуно труди да учествује у игри, тешко долази у праве гол шансе.

- Више је разлога због којих ми се то дешава и гледам шта је то што сам могу да учиним како бих постао опаснији по гол ривала. Чини ми се да је најважније то да што више уђем у главе мојих саиграча, јер, понављам, одлична смо екипа и делујемо на терену заједничким снагама. Иако ме нема пуно у завршници, трудим се да играм за тим, не чекам само лопту, пратим противничке фудбалере и, искрено, то ме доста физички троши. Верујем да све то доноси добре ствари за нашу екипу и уверен сам да имамо разлога за оптимизам у самом финишу сезоне.

Сутра у Ивањици тренер Лалатовић неће моћи да рачуна на “пожутелог” Петра Бојића и повређеног Мирка Топића.

- Бојић пуно ради за нашу екипу и веома је важан играч за Војводину. Међутим, имамо ми још доста одличних фудбалера који могу да га замене и не сумњам да ће се баш то сада и догодити. Топић је, опет, повређен и не верујем да ће моћи да путује на ову утакмицу. Поновићу, победа над Јавором нам је мотив и циљ и, одиграмо ли како умемо, верујем да ћемо се у Нови сад вратити високо уздигнутих глава - поручио је Момчило Мркаић.

Сусрет Јавор - Војводина почиње сутра у 14 часова.

А. Предојевић  

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести