ВОША НА ПРИПРЕМАМА Милош Зличић као пријатно освежење

ЗЛАТИБОР: После ремија који су остварили у контролној утакмици с Будућности (2:2), фудбалери Војводине јуче преподне вежбали су само у теретани, док су у послеподневним сатима били слободни.
в
Фото: Dnevnik.rs

Шеф стручног штаба Александар Веселиновић још једном је у први план истакао задовољство ангажованошћу и вољним моментом свих кандидата за први тим у дуелу с Подгоричанима, не желећи никога посебно да истиче у први план. Ипак, на основу онога што смо уочили, а и чули током саме утакмице, тренер је пријатно изненађен игром младог Милоша Зличића, стрелца водећег гола, који се веома добро кретао и показао да на њега може озбиљно да се рачуна.

У лепом светлу показао се и новајлија Немања Милојевић, али су и остали првотимци, предвођени Лазаром Арсићем, Лазаром Зличићем и Винсентом Езеом, показали да лагано прихватају и усвајају Веселиновићеве замисли и да имају штофа за боље игре него у прошлом првенству.

„Иако сам у пријатељском сусрету у Руменки већ постигао гол за први тим, ово је био мој првенац у међународној утакмици. Драго ми је што ми је тренер пружио шансу у стартној постави и што сам имао прилику да голом оправдам његово поверење. Жеља ми је да се изборим за место међу 18 играча, а, ако Бог да, и да почнем неки суперлигашки сусрет“, рекао је млађи од браће Зличић.

У суботу касно увече златиборски табор Воше напустио је још један стандардни првотимац. Реч је у Александру Радовановићу, штоперу који је је веома брзо освојио срца симпатизера Војводине, који је прихватио понуду француског друголигаша Ланса и ових дана прикључиће се новим саиграчима. Изузетно је добра била цена коју је Ланс понудио и клубу и самом играчу, па су се црвено-бели, после Марка Путинчанина који је отишао у Олимпију, опростили и од стаменог Шапчанина.

Драго ми је што ми је тренер пружио шансу у стартној постави и што сам имао прилику да голом оправдам његово поверење. Жеља ми је да се изборим за место међу 18 играча, а, ако бог да, и да почнем неки суперлигашки сусрет (Милош Зличић)

С друге стране, иако руководство преговара с неколицином занимљивих и квалитетних играча, на Златибору још увек се није појавило ни једно ново лице. Додуше, био је ту два-три дана на проби Семјуел из Гане, али игром и ангажманом није оправдао очекивања. Сва остала имена која се у кулоарима спомињу за сада су само на нивоу гласина, тако да се ништа ново и занимљиво по овом питању није током ових дана догађало.

Дефинитивно је отказана тренинг утакмица с Газ Метаном, па вођство екипе покушава да пронађе ривала за 30. јун, термин за који је предвиђен контролни сусрет. Међутим, све екипе које на Златибору или у околини тренирају имају попуњен план и програм и за сада Новосађани имају проблем да пронађу адекватног ривала. Како се у „Палисаду“ налазе чланови независног синдиката ФИФ Про Мирка Поледице није немогуће да Војводина прихвати њихову понуду и одмери снаге с екипом коју као тренер предводи Радован Кривокапић.

Јуче је с некадашњим тренером суперлигаша из Новог Сада Миланом Ђуричићем, сада шефом струке у новом премијарлигашу БиХ, разговарао Веселиновић и договорио се да се уговорени сусрет у Станишићима уместо 7. јула одигра дан раније, како би црвено-бели могли да прецизно спроведу зацртани план рада и одморе се до утакмице с руским премијерлигашом Уралом из Јекатеринбурга. Тај сусрет биће одигран 10. јула на стадиону „Карађорђе“, као и утакмица која ће уследити четири дана касније с Катаром.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести