ВОША НА ЗЛАТИБОРУ Новосађани уигравају нови тим

ЗЛАТИБОР: После неколико дана током који су обавили лекарске прегледе и тестирања, али и тренирали у свом ФЦ „Вујадин Бошков“, фудбалери Војводине данас се селе на припреме на Златибор.
 fk vojvodina pripreme hadza
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

Као и годинама уназад, Новосађани ће бити смештени у хотелу „Палисад“ и вежбати на околним теренима, који им омогућавају одличне услове за несметан и квалитетан рад. За разлику од неког ранијег времена када су имали неминовни притисак због наступа у квалификацијама за Лигу Европе, овога пута ће црвено-бели моћи да тренирају без било какве пресије, јер, нажалост по њихове навијаче, нису успели у прошлој сезони да се изборе за европску визу.

С друге стране, то им отвара могућност да се посвете уигравању линија тима и исправљању уочених слабости, односно да замишљене идеје шефа стручног штаба Александра Веселиновића покушају да доведу до перфекције.

„По плану, долазак на Златибор предвиђен је у време ручка, а после тога сви играчи и чланови тима одгледаће пренос утакмице са Светског првенства у Русији, у којој се састају Србија и Костарика“, обавестио нас је секретар стручног штаба Драгомир Вукићевић: „Свим срцем бићемо уз „орлове“ и навијати да остваре веома важну стартну победу на Мундијалу. Потом ће екипа имати тренинг опоравка, а прави рад почеће од понедељка ујутро.“

Тренер Веселиновић предвидео је да током боравка на планини екипа Војводине одигра три контролне утакмице, како би на делу могао да види колико је дотадашњи рад уродио плодом, односно на чему треба додатно да инсистира. Уговорен је сусрет с румунским Газ Метаном за 30. јун, а по свој прилици Војводина ће 23. јуна снаге одмерити с екипом Будућности из Подгорице и у опцији је могућност да та утакмица буде одржана на Градском стадиону у Ужицу. И даље није познато име ривала за 20. јун и у току наредних дана биће много извесније да ли ће га црвено-бели пронаћи или ће одиграти међусобни сусрет између две екипе које одреди тренер Веселиновић. 


Веселиновићев избор

Шеф стручног штаба Воше Александар Веселиновић одлучио је да висинске припреме поведе 26 играча. То су – голмани: Емил Роцков, Милан Илић, Вукашин Пилиповић и Филип Старић, као и играчи: Милан Лазаревић, Никола Антић, Марко Мандић, Синиша Саничанин, Александар Месаровић, Марко Путинчанин, Немања Суботић, Ранко Веселиновић, Лазар Арсић, Лазар и Милош Зличић, Винсент Езе, Александар Мирков, Никола Гајић, Александар Радовановић, Аранђел Стојковић, Марко Гајић, Милан Ђурић, Ђорђе Пантелић, Младен Деветак и Предраг Владић. Очекује се да се црвено-белима већ сутра у хотелу „Палисад“ придружи и новајлија Немања Милојевић.

Шефу Веселиновићу, у раду ће асистирати помоћни тренери Горан Шаула, Спасоје Јелачић и Душан Ђорђевић, тренер голмана Бранислав Радаковић и кондициони тренери Александар Јанковић и Милован Кнежевић, као и секретар стручног штаба Драгомир Вукићевић. Медицински тим чине др Владимир Чолаковић и физиотерпаути Горан Маријан и Немања Мијић, а уз њих ће бити и економ Немања Јотановић, односно возач Душан Петрић.


Из прошлосезонског састава за тим више не конкуришу Иван Лакићевић, Душан Јованчић и Никола Перић, којима су истекли уговори, односно Даниел Аврамовски којем је завршена позајмица из љубљанске Олимпије.

Уз њих, међу онима који не путују на Златибор, налазе се и Марко Вукасовић, Васко Калезић, Стефан Михајловић и Стефан Цебара, који су слободни да траже нови клуб. И по томе је јасно да је пред члановима стручног штаба велики посао како би уиграо практично нову екипу, с тим да је увек отворена могућност да се током самих припрема Новосађанима придружи још неки евентуални новајлија.

На Златибору ће Воша остати све до 1. јула, а тада се враћа у Нови Сад, где ће наставити с радом и припремама за нову сезону. За период до почетка Суперлиге Србије за сада су уговорене утакмице са новим премијерлигашом БиХ Звиједом у Станишићу (7. јул), као и Катаром из истоимене арапске државе, на стадиону у Новом Саду (14. јул). Ново првенство наше земље почиње 21. јула, односно утакмицом коју ће Воша играти с екипом Младости из Лучана, на стадиону „Карађорђе“.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести