Воша поражена од Мачве у пријатељском мечу

Фудбалери Војводине поражени су од екипе Мачве резултатом 0:2 (0:1), у пријатељском мечу одиграном у Ветернику.
vojvodina macva FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

Пред око 50 гледалаца у ФЦ “Вујадин Бошков”, стрелци за госте били су Милинковић у 27. (п) и Марковић у 88. минуту.

Почетак утакмице протекао је у уједначеној игри два тима, која се одвијала углавном на средини терена, па је прва шанса виђена тек у 25. минуту. Милинковић је са половине терена послао одличан пас у празан простор за Гемовића, који је ушао у шеснаестерац и шутирао са десетак метара искоса, али је лопта отишла преко пречке.

Међутим, само два минута касније, Мачва је успела да поведе. Гемовић је дошао до једне лопте у шеснаестерцу Војводине и пао у дуелу са Деветком, а судија Михајло Радовић окарактерисао је то као пенал за госте, који је сигурно извео Милинковић и тако довео свој тим у вођство.

На другој страни, Војводина је прву добру прилику направила у 34. минуту, када је Калезић одузео лопту Ђуришићу на око 40 метара од гола Мачве и проиграо Михајловића у шеснаестерцу, а он петом одиграо пас до Суботића, који је снажно шутирао са око 12-13 метара, али је лопта отишла преко гола гостију.

Суботић је могао да се упише у стрелце и у 38. минуту, али је лопта, после његовог ударца главом након доброг центаршута Лазаревића, отишла неколико центиметара поред стативе. Свега два минута касније, Калезић је добро прошао по десној страни и одиграо пас до Којашевића, који је шутирао са само пет метара искоса, али право у голмана Пулетића.

Практично одмах у наредном нападу, Гемовић је шутирао са петнаестак метара искоса са леве стране и гађао доњи супротни угао гола, али је и овога пута лопта прошла поред саме стативе.

У другом полувремену, прва прилика виђена је у 65. минуту, када је Бурековић центрирао у шеснаестерац, где је Парк дошао до лопте и шутирао са седам-осам метара искоса, голман Пулетић је одбранио, а потом Ј. Јовановић избио лопту практично са гол линије.

Црвено-бели су настојали да постигну погодак којим би дошли до изједначења, али су се гости из Шапца успешно бранили и притом користили сваку прилику да угрозе гол Војводине, у чему су по други пут на овом мечу успели у 88. минуту. Гаврић је упутио пас по земљи са леве стране пред гол Воше, а тамо је Марковић натрчао на лопту и с лакоћом је спровео у мрежу, чиме је уједно поставио коначан резултат овог сусрета.

„ Утакмицу смо искористили да видимо где се налазимо у овом тренутку, као и да проверимо неке нове играче, с обзиром на то да у суботу против Радника неће моћи да играју Саничанин и Вукасовић. Посебно у првом полувремену, неким играчима смо променили позиције, а све у циљу да будемо најбољи против екипе из Сурдулице. Видео сам много тога и доброг и лошег и сада имам јаснију слику у вези са тим шта можемо, односно шта не можемо против Радника“, рекао је стратег Војводине Владимир Буач.

Напомиње да је близу доношења одлуке о томе ко ће заменити Саничанина и Вукасовића у стартној постави.

„Јесам ближи доношењу те одлуке, али за сада се не бих јавно изјашњавао о томе. Предстоји нам још недељу дана рада и тренинга, па ћу видети у каквој ће форми бити одређени играчи и на основу тога дефинитивно одлучити. Такође, у среду ћемо одиграти још једну пријатељску утакмицу, највероватније против Динама из Панчева. Потребно нам је да кроз пријатељске утакмице разиграмо што више играча, јер на последњих неколико такмичарских мечева смо имали углавном један исти тим који је изнео сав тај терет“ рекао је Буач.

В. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести