Воша у суботу у пријатељској утакмици гостује Бреши

НОВИ САД: Без омладинских репрезентативаца Мирка Топића и Дејана Зукића, потом чланова младе селекције Ранка Веселиновића и Младена Деветака, а онда и А репрезентативца Емила Роцкова, фудбалери Војводине ове недеље тренирају у ФЦ “Вујадин Бошков”.
fk vojvodina jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Паузу у домаћем првенству користе како би додатно унапредили форму и, уз жељене још боље партије, задржали место при самом врху табеле Суперлиге. Управо у том циљу, Новосађани у петак одлазе у Италију, где ће у суботу одиграти пријатељску утакмицу са чланом серије А, екипом Бреше.

После шест одиграних кола у елитној италинској лиги, Бреша се налази на 15. месту са шест бодова, пошто је забележила две победе и четири пораза, уз гол-разлику 7:9. У последњем сусрету, одиграном 29. септембра, овај тим поражен је у Напуљу 1:2 (0:2), а гол је постигао Марио Болатели, прва звезда Бреше.

Тренер Еугенио Корини на травњак стадиона Сан Паоло извео је следећи тим: Јоронен, Сабели, Тонали, Спалек (Матри), Донарума, Чанселор, Ћистана, Бисоли, Мартела (Матеју), Десена (Ромуло), Балотели. Пошто је дуел са Војводином пријатељског и припремног карактера, остаје да се види коме ће у суботу шеф струке Италијана указати поверењем, а најављен је најбољи састав.


Тренинг и у петак

Тренер Ненад Лалатовић током ове седмице свакодневно је инсистирао на јаким тренинзима и тако ће бити све до поласка у Италију.

- У Брешу ће кренути 18 играча - рекао је Драгомир Вукићевић, секретар стручног штаба. - До поласка на пут ћемо радити у нашем центру, а тренинг је планиран и за петак преподне, после којег крећемо на пут у Италију.


С друге стране, Војводина неће у Брешу путовати у најјачем саставу, јер међу путницима неће бити играча који се налазе у репрезентативним селекцијама, па Ненад Лалатовић неће моћи да рачуна ни на Нигеријца Винсента Езеа, који нема визу за улазак у Европску унију.

Пријатељски сусрет Бреша - Војводина играће се на стадиону Орзинуови, који прима око 2.000 гледалаца и налази се у тренинг кампу италијанске екипе.

- Желим да током првенствених пауза време искористимо за одигравање утакмица с квалитетним иностраним тимовима - објаснио је спортски директор Никола Лазетић. - Имамо у саставу доста младих играча и ти сусрети послужиће им за стицање искуства, као и за дефинисање реалне слике где се тренутно налазе у односу на оне који су фудбалски тренутно испред њих. То је, по мени, добар пут како бисмо спремнији дочекали изазове на међународној сцени следећег лета, што нам је основни такмичарски циљ у сезони.

Почетак утакмице у суботу заказан је за 15 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести