Воши недостајали голгетери за бољи резултат против Рада

Екипа Рада која се бори за голи суперлигашки живот, успела је да надвиси Војводину (2:0) и приближи се луци спаса.
д
Фото: Ј. Грлић

Београђани су, посебно у другом полувремену, одиграли храбро и мушки, „Стара дама“ била је прилично безидејна и слаба и то је „грађевинарима“, предвођеним сјајним стрелцем Андријом Калуђеровићем, омогућило да два пута савладају голмана Вуклиша. Истине ради, треба поновити констатацију да су црвено-бели били веома ослабљени, јер њихов тренер Ненад Лалатовић није могао да рачуна на услуге чак петорице играча који би, да је другачије, били у стартној постави – Топића, Вукадиновића, Бојића, Човића и Ђорђевића. И још нешто: код резултата 0:2, играо се тада 59. минут, судија Широки пропустио је да пеналом санкционише евидентни прекршај одбрамбеног играча домаћина над Вељком Симићем, што би, сасвим је извесно, донело нову неизвесност у дуел.

- Тешко ми је било да саставим екипу, јер петорица важних првотимаца нису могли да наступе у овој утакмици – рекао је  тренер Војводине Ненад Лалатовић. – При томе, Вукадиновић, Бојић и Човић постигли су практично половину голова Војводине у овој сезони и јасно је колико су нам недостајали. Наш играчки кадар није тако богат да може да надокнади неиграње оваквих фудбалера и то је могло да се примети. Имамо, истина је, доста младих играча, али они још увек не могу да понесу пун терет, већ постепено морамо да их уводимо у сениорски фудбал. Подсетићу на то да смо, упрокос поразу, практично већ обезбедили играње у Европи и у наредној сезони, а учинићемо све што је до нас да се до краја лиге вратимо на треће место на табели.

Коментаришући игру свог тима на Бањици, Лалатовић је рекао да је он био бољи у првих 45 минута, док је Раду припао наставак.

- Играли смо добро у првом полувремену и пропустили прилике да стигнемо до вођства. У наставку је, међутим, Рад био бољи ривал, ми смо мало пали и то је резултовало тиме да смо примили два гола. Могли смо после да смањимо минус, али...


Приближава се прелазни рок

Занимљиво је да с крајем првенства већем броју протимаца Новосађана истичу уговори.

- Са свим играчима којима обавезе према Војводини истичу на крају лиге, већ сам обавио разговоре – рекао је Милан Косановић, спортски директор црвено-белих. – То спада у моје ингеренције, а у складу је с потребама клуба и у односу на нову политику коју ћемо спроводити. Наравно, неки од играча потписаће нове обавезе, некима ћемо се захвалити на сарадњи и пожелети им сву срећу у новим срединама које буду изабрали. Подсетићу да нам је намера да промовишемо млађе снаге, односно момке поникле у нашој омладинској школи. Наравно, биће доведена и адекватна појачања из других средина.


Замољен да прокоментарише недосуђени пенал за црвено-беле, тренер Новосађана то није желео да уради.

- Једноставно, не желим да уопште коментаришем суђење. До сада сам неколико пута био кажњаван због тога, па то овог пута нећу да учиним.

Ипак, Лалатовић је прозборио неколико реченица које се тичу повратка Немање Видића у Фудбалски савез Србије, а приметио је да би за бољитак домаћег фудбала пуно значио и нови ангажман Милорада Мажића.

- Спас за српски фудбал је Немања Видић. Требало би таквог човека поставити у ФШ и у том случају дисциплина би била онаква каква треба да буде. Читав свет би нам се дивио када би Видић био председник ФШ-а, а тврдим да би с њим на челу овдашњи фудбал, али и репрезентација постали моћнији. Видићу бих свакако придодао и Мажића и тврдим да би ствари биле много боље за све нас.

Већ у понедељак Војводина игра нови сусрет, а у госте јој долази тим Златибора.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести