Вошине фудбалерке кадеткиње тријумфовале у Чаковцу

Кадеткиње Војводине, у конкуренцији осам земаља, тријумфовале су на међународном фудбалском турниру Волим ногомет у конкуренцији до 15 година, у хрватском граду Чаковецу.
fudbalerke vose
Фото: Приватна архива

У одлучујућој утакмици изабранице Милоша Савића победиле су Ријеку, коју су иначе савладале и у групи. До тријумфа новосадске принцезе су победиле Ријеку (1:0) голом Оливере Арсенин, поражене су потом од екипе Донат из Задра (0:1), да би у последњој утакмици у групи, која је одлучивала о пласмана у наредну рунду такмичења, савладале екипу Викторије из Мађарске (3:0), а једини стрелац била је Оливера Арсенин.

Кадеткиње Војводине сјајним играма су рушиле све препреке и у елиминационом делу турнира. Најпре су у четвртфиналу елиминисале аустријску Виену 1:0 (Анастасија Вуксановић), потом једног од фаворита словачки Спартак из Трнаве са 2:0 (Маша Милошевић, Милица Стојић). Сјајном игром у финалу, головима Анастасије Вуксановић и Оливере Арсенин стављена је тачка на овај турнир. ЖФК Војводина је имала и два најбоља појединца – голманку Јовану Ђукић и играчицу турнира Милицу Стојић, иначе капитена. Још једна награда, за најбољег тренера, отила је у руке Вошиног стручњака Милоша Савића.

Захваљујући игри, добрим резултатима, као и презентовању клуба и српског фудбала, Новосађанке су добиле позив да учествују на турнирима у Аустрији, Словачкој, БиХ и Италији. Иначе, како истичу у ЖФК Војводина, организација турнира је била на високом нивоу.

На турниру у Чаковцу за Војводину су играле: Јована Ђукић, Теодора Тривић, Ања Медић, Оливера Арсенин, Катарина Андрић, Милица Стојић, Маша Милошевић, Анастасија и Наталија Вуксановић, Мирјана Канарић, Вања Кривокапић, Ања Мијатовић, Јелена Грујић, Николина Марјанов и Јелена Добријевић. Тренер је Милош Савић, а вођа пута председник клуба Живко Попов.    

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести