Вучелић: Најбољи сигурно остају до септембра

У јеку летњих припема фудбалера Партизана, баш онда када апетити навијача расту због скорог почетка квалификација за Лигу шампиона, једно је питање постаје веома важно – хоће ли најбољи играчи српског шампиона изнети терет борби на међународној  сцени?
Milorad Vučelić  Foto: dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Председник ,,парног ваљка“ Милорад Вучелић обећава – сви без којих се не може, биће ту у покушају да прокрче екипи пут до групне фазе најквалитетнијег клупског такмичења. Први човек црно-белих каже да очекује позитиван исход око доласка Сејдубе Суме и уверава да ће наредна сезоне Суперлиге за Партизан бити тежа него минула. Вучелић је нагласио и то да црно-бели поседују финансијску стабилност и да не морај већ сада да продају своје ведете.

“Што се буџета тиче, све је у реду, обезбеђен је новац да се намире најзаслужнији за недавно освојену дуплу круну. Очекујем шест утакмица у квалификацијама за Лигу шампиона и, за то време, нема шансе да нас неко од најбољих играча напусти. Доста смо се ангажовали око преговора с Леонардом, било је ту и неких његових “бубица”, али сви велики играчи их имају. Нашли смо се на средини и на обострано задовољство. Просто, таквог играча када видите на терену, не штедите енергију и живце да га задржите”,  рекао је Вучелић.

Први задатак је да сачувамо тим, а после тога доведемо још једног или двојицу играча. За више њих нема потребе

Први човек црно-белих је истакао да је клуб урадио велику ствар ангажовањем штопера Немање Милетића, а да се ради све да се доведе и Сејдуба Сума.“Немања је одличан играч, у чије квалитете смо се уверили још док је играо за Војводину. Оставио је јак утисак на нас и пратили смо га и даље. Сада се указала шанса да га ангажујемо и учинили смо то. И тренер Ђукић је задовољан. Што се Сејдубе тиче, не одустајемо и ствари се померају с мртве тачке. Надам се да ће посао успешно бити завршен“.

Вучелић је нагласио колико је важан за клуб новац од продаје Николе Миленковића.“Тај трансфер нас је стабилизовао и створио могућност да калкулишемо с новцем. Први задатак је да сачувамо тим, а после тога доведемо још једног или двојицу играча. За више њих просто нема потребе“.

Први човек београдског клуба очекује свакакве нападе да се црно-бели дестабилизују у наредној првенственој сезони, али истиче да сви у Хумској имају снаге да се томе одупру.

“Биће нам још теже него летос, али спремни смо на то. Наш одговор неће бити ,,у рукавицама“, све ћемо тражити и рећи на терену. Тако смо освојили и недавну дуплу круну, тако можемо и морамо да урадимо и овог пута”,  закључио је Вучелић.
 

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести