Вучевић: Нови Стадион Војводине коштаће око 20 милиона евра

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас је посетио стадион „Карађорђе“, где је током данашњег преподнева снимљен прилог за емисију „Град и ми“ која се емитује на Радио-телевизији Војводине.
В
Фото: ФК Војводина

Том приликом, њега су срдачно дочекали председник ФК Војводина Војислав Гајић и шеф стручног штаба црвено-белих Ненад Лалатовић, са којима је разговарао о изградњи новог стадиона и пожелео им да са Старом дамом наставе да остварују резултате у складу са традицијом и угледом који има у српском фудбалу.

Истовремено, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најавио је да очекује да ће изградња новог стадиона почети током 2020. године, те да верује да је ово последња сезона у којој ће Војводина играти на оваквом, „старом“ здању „Карађорђа“.

Фото: ФК Војводина

Према његовим речима, нови стадион имаће капацитет од око 19.000 места и испуњаваће све критеријуме УЕФА за одигравање утакмица у групним фазама њених такмичења, а план је да нови стадион буде наткривен са све четири стране, да се уклони атлетска стаза и поставе грејачи терена, те да у његовом склопу буду и фан шоп и музеј ФК Војводина, потпуно нова и проширена свечана ложа, простор за паркинг итд. Укупна цена изградње новог стадиона треба да износи око 20 милиона евра, а предлог градоначелника је да стадион, који ће бити у власништву државе, буде дат на управљање фудбалском клубу Војводина.


Гајић и Лалатовић о наредним утакмицама

Непосредно уочи доласка градоначелника, председник ФК Војводина Војислав Гајић и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић заједно су обишли стадион како би се уверили да је све у најбољем реду уочи сутрашње утакмице осмине финала Купа Србије између Војводине и Синђелића, за коју ће гледаоци поново моћи бесплатно да преузму своје улазнице на благајнама стадиона.

Том приликом, они су разговарали о актуелним темама у вези са тимом и резултатима и изразили заједнички став да се досадашњи ток сезоне може окарактерисати као успешан, али да Војводини тек предстоји много искушења и да тренутно сву пажњу и енергију треба усмерити на предстојеће три утакмице на домаћем терену (Синђелић у Купу, Јавор и Инђија у првенству) уочи гостовања и великог дербија против Партизана у Београду.


Председник ФК Војводина Војислав Гајић још једном се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу на помоћи и залагању да се у Новом Саду изгради нови стадион, што је означио као неизоставан предуслов за даљи напредак Војводине и њено учешће у групној фази УЕФА такмичења, те је нагласио да ће фудбалски клуб Војводина са своје стране учинити максималан напор како би изградња новог стадиона почела што пре.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Обилазак стадиона ФК Војводина. #gradnovisad #gradonacelnikmilosvucevic #fkvojvodina #lalatovic

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik) on

Током данашњег сусрета своје задовољство због изградње новог стадиона истакао је и шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић, нагласивши да ФК Војводина заслужује да има стадион европског нивоа и додавши да би волео да, током изградње новог стадиона, Војводина своје утакмице игра што ближе Новом Саду, како би њени навијачи лакше могли да гледају и подржавају свој тим.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести