Вукасовић: Бољи смо и проћи ћемо даље

Фудбалери Војводине сутра путују у Словачку, где их у четвртак очекује реванш утакмица 1. кола квалификација за Лигу Европе с Ружомбероком.
Marko Vukasović Foto: J. Grlić
Фото: Марко Вукасовић Фото: Ј. Грлић

Новосађани имају минималну предност од 2:1 из првог сусрета, а расположење им је донекле покварио гол ривала из 81. минута , када је Ерик Данијел савладао Емила Роцкова. Ипак, црвено-бели имају погодак више, а тиме и право на веровање да ће се пласирати у наредну рунду, у којој би их чекао норвешки Бран. У спорту се увек иде по принципу “корак по корак” и сваки наредни изазов је најважнији. О евентуалном дуелу с Норвежанима причаћемо када и уколико до њега дође, а пред тимом новог шефа стручног штаба Ненада Ванића је друго одмеравање снага с Ружомбероком.

“Убеђен сам да имамо много бољу екипу од словачке и да ћемо проћи у 2. коло”, без икакве дилеме, јасан је дефанзивни везни фудбалер Војводине Марко Вукасовић.” Истина је да ће Ружомберок, како чујем, бити јачи у реваншу, јер ће у његовом дресу дебитовати некадашњи фудбалер Вождовца Нермин Хаскић, али неће то много променити у односу снага на терену. Бићемо, додуше, поново ослабљени неиграњем Николе Антића, али је Yенан Бурековић одлично одиграо први сусрет и показао да је права замена на позицији левог бека. И остали дебитанти у нашој екипи, а ту мислим на Месаровића и Суботића, били су на висини задатка и то може само да нас храбри“.

У првом сусрету имали су црвено-бели све, лепо вођство и још неколико прилика да га увећају, а онда су, практично без прилике, дозволили себи да приме гол.

“Нису Словаци имали ни једну озбиљнију шансу, али су успели да затресу нашу мрежу. Иако није било добро што смо примили тај безвезан погодак, сигуран сам да то не треба да нас плаши. Чини ми се, а не знам шта је томе разлог, да је створена атмосфера да се нешто страшно десило због тог гола, а не треба да буде тако. Потребно је да будемо мирни и прибрани у реваншу, да пустимо домаћина да крене “грлом у јагоде” и онда то да искористимо. Ружомберок ће, убеђен сам, желети што пре да постигне гол, а ми то можемо и морамо да поентирамо кроз брзину и вештину нападача Николе Трујића и Филипа Малбашића и постигнемо погодак који би завршио читаву причу“.

Имају фудбалери Војводине, уз квалитет, и искуство у европским утакмицама, али је питање да ли је и колики потрес код њих изазвала промена тренера.

“Није моје да то коментаришем. Још увек се привикавамо на начин и стил  рада новог шефа Ненада Ванића. Професионалци смо, морамо да слушамо и радимо оно што нам се каже, јер је то једини пут који нас води ка напретку у каријерама. Поновићу, све држимо у својим рукама пред утакмицу у четвртак, нема разлога за некаквом паником и убеђен сам да ћемо проћи даље и заказати дуеле с Норвежанима”, категоричан је био Марко Вукасовић, један од најстаријих првотимаца ФК Војводина.

        А. Предојевић

Антић изостаје и у реваншу

Капитен Никола Антић, због повреде мишића задње ложе, није играо у првом дуелу са Ружомбероком. Питали смо га да ли постоји шанса да заигра у реваншу.

“Идем на још један преглед, али, како ствари стоје, највероватније је да ћу пропустити и утакмицу у четвртак. Повређен ми је мишић који се налази на незгодном месту у бутини и тешко је на њему примењивати терапију. Морам да будем стрпљив, а верујем да ће моји саиграчи одрадити посао како треба и обезбедити Воши пролазак у 2. коло квалификација. Боља смо екипа и убеђен сам да ћемо то у Словачкој и доказати”, оптимиста је Антић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести