Вукчевић:  Шанса и даље постоји

Није баш резултатски лепа била блиска прошлост за фудбалере Спартака Ждрепчеве крви. Јесу они, додуше, успели да елиминишу прашку Спарту у 2. колу квалификација за Лигу Европе, али су због тог успеха трпели резултати на домаћој сцени.
Andrija Vukčević, prvotimac subotičke ekipe  Foto: J. Grlić
Фото: Андрија Вукчевић, првотимац суботичке екипе  Фото: Ј. Грлић

У прва четири кола, после стартне победе над Мачвом, уписали су три везана пораза (Бачка 1:2, Пролетер 0:4 и Црвена звезда 0:3), а у европској конкуренцији били су “срећни губитници” у Чешкој (1:2) и поражени су у првом дуелу двомеча с данским Брондбијем (0:2), у утакмици одиграној на београдском стадиону “Рајко Митић”. Суботичани сутра путују на реванш утакмицу у Данску, где ће домаћин стартовати с лагодна два гола вишка, самим тим бити и апсолутни фаворит за улазак у плеј-оф квалификација за Лигу Европе.

- Нажалост, могла је прва утакмица с Брондбијем да оде у сасвим другачијем правцу, да смо искористили зицер у 16. минуту и повели - рекао је Андрија Вукчевић, најбољи појединац у редовима Спартака у првом сусрету. - Били смо бољи ривал у првих 45 минута, али смо дозволили себи да примимо два гола после грешака у одбрани, самим тим омогућивши Данцима да дођу до лепе предности. Они су у наставку показали да су квалитетна и јака екипа, али смо се, исто тако, уверили да можемо да се носимо с њима. Ништа није изгубљено, наша шанса и даље постоји и покушаћемо да исправимо грешке, како бисмо дошли у позицију да у реваншу изненадимо фаворита.

Вукчевић је капитен младе репрезентације Црне Горе, фудбалер који је са само 16 година дебитовао у сениорској екипи Будућности из Подгорице, а после тога годину био члан Б тима шпанске Севиље и пола године провео на позајмици у Сан Фернанду. Навикли смо да га гледамо на позицији левог бека, али је у првом дуелу с Брондбијем, баш као и у првенственој утакмици с Црвеном звездом у недељу, био померен унапред, више ка позицији левог крила.


Керкез и Марчић неизвесни

Тренер Спартака Владимир Гаћиновић још увек не зна на који тим ће моћи да се ослони у реваншу с данском екипом. Данас би то могло да буде извесније, јер се очекује став лекара по питању повреда појединаца.- Сигурно је једино да нећу моћи да рачунам на Јочића, који је теже повређен - рекао је стратег игре Суботичана. - Што се наступа капитена Дејана Керкеза (повреда скочног зглоба) и Милана Марчића (примицач) тиче, волео бих да обојица, или барем један од њих, буду способни да играју у Брондбију. Остали момци су здрави, немамо баш превелики избор играча и на пут ћемо повести 18 или 19 фудбалера.


- Чињеница је да сам најчешће наступао као леви бек, али ми није страна ни ова офанзивнија улога, за коју могу да кажем да ми и одговара. У Копенхагену ћемо морати да покушамо први и то што пре да затресемо противничку мрежу, јер само тако задржаћемо право на наду. Понављам, без обзира на све и неповољан резултат из Београда, шанса Спартака још увек постоји и треба да учинимо све што је у нашој моћи како бисмо дошли у ситуацију да је искористимо.

Због Европе су, рекосмо, трпели резултати у Суперлиги Србије. Суботичани се налазе тек на 14. месту на табели, са смо три освојена бода.

- Чињеница је да каскамо у домаћем првенству, јер смо наступали с измешаном поставом у дуелима с Бачком и Пролетером. Тако смо морали да урадимо, како бисмо одморили првотимце за европске обавезе, али смо могли, и поред тога, да имамо који бод више. Сада размишљамо једино о Брондбију, а после тога посветићемо се бољим и успешнијим играма у Суперлиги - додао је Андрија Вукчевић.

Екипа Спартака сутра путује у Копенхаген чартер летом с аеродрома “Никола Тесла” у Београду, а у вечерњим сатима одрадиће тренинг на Брондби стадиону, смештеном у истоименом западном предграђу данске престонице. Овај објекат, изграђен 1965, а реновиран 2000. године, има 23.400 седећих места и очекује се да буде солидно попуњен. Утакмица Брондби - Спартак  игра се у четвртак од 20 часова, а главни судија биће Турчин Хусеин Гечек.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести