За Партизан добра одбрана кључ успеха на „Карађорђу”

Фудбалери Партизана за само четири дана имају две јако битне утакмице. Још ако се узме да оне долазе после кикса у првенству јасно је да црно-бели немају много времена за размишљање.
partizan, ilustracija
Фото: Илустрација

Пораз од Вождовца(1:3) био би заборављен ако би Београђани у недељу славили у Новом Саду против Војводине. Уједно, тим тријумфом би направили и добру увертиру пред прву утакмицу баража за Лигу Европе са мађарским Видеотоном.

Тренер Мирослав Ђукић свестан је у каквом се моменту налазе он и његова екипа и каже да се нада да ће његови момци смоћи снаге да славе на ,,Карађорђу.“

- Психички смо начети после Вождовца и видећемо како ће се екипа понашати у Новом Саду. Радили смо на опоравку и верујем да ће момци успети да пруже максимум, и дати све од себе. Када је тако, онда смо близу победи. Желимо да се вратимо на добар колосек у још једној тешкој утакмици – рекао је Ђукић на конференцији за новинаре.

Стратег црно-белих каже да је рецепт за успех на ,,Карађорђу“ одговорна игра у дефанзиви.


Стојковић

По београдској чаршији се увелико прича да је репрезентативни голман Владимир Стојковић близу повратка у Хумску.

-  За сада не размишљам о њему јер још није наш члан. Ако дође, онда ћемо размишљати о њему - рекао је Ђукић.


- Знам да је наша оријентација нападачка, али то не значи да треба да заборавимо на свој гол и дозвољавамо противницима да лако улазе у шансе. Морамо да радимо за екипу и да обављамо више задатака. Сума, Тавамба и Ђурђевић јесу ту да дају голове , али и они морају да се посвете и одбрамбеним задацима.

Ђукић је споменуо и неке чињенице.

- Надали смо се пролазу против Олимпијакоса, а примили смо пет голова, надали смо се победи над Вождовцем, а примили три. Па, наравно да на крају ништа од зацртаног нисмо остварили.

Оно што је изненадило све новинаре је да је под знаком питања за данашњи дуел најбољи стрелац тима – Урош Ђурђевић.

- Он је добио ударац у мишић против Вождовца и видећемо да ли ће играти. Надам се да хоће. Косовић сигурно неће наступити, али ме радује да повреда није толико компликована и да ће се вратити пуним тренинзима за 15 дана. Утакмицу против Вождовца обележиле су, између осталог, лоше интервенције голмана Филипа Кљајића. Због тога је Ђукић у дилеми ко ће стајати на голу против Војводине.


Представљен Соломон

Фудбалски клуб Партизан представио је  и новог играча Теофилуса Соломона (21), који је из Ријеке дошао у Хумску на једногодишњу позајмицу.  Соломон је члан репрезентације Нигерије до 23 године.

- Нисам много знао о Партизану, али сам отишао на ,,гугл,“ уверио се да је Партизан велики и да је најбоље решење за мене. Зато ми је драго што сам дошао – рекао је на представљању млади нападач.

Соломона је Партизану препоручила изузетна брзина и експлозивност. Као голгетер није се истакао, али у Партизану се надају да би поред Суме, Тавамбе и Јанковића и то могло да се промени.


- Још размишљамо, видећемо шта ће бити. Ко год да брани, верујемо у њега. У неколико наврата киксирала је и одбрана.

- Размишљамо да ангажујемо штопера, али за сада нема на пијаци право решење  – закључио је стратег српског шампиона.

Партизан ће у недељу вероватно наступити у следећем саставу: Стевановић, Вулићевић, Мунир, Милетић, Остојић, Евертон, Јевтовић, Јанковић, Сума, Тавамба, Ђурђевић (Јовановић).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести