ВОЈВОДИНА ДОЧЕКУЈЕ СПАРТАК За рођендан победа највреднији поклон

Фудбалски клуб Војводина у среду слави јубилеј - 105 година од када је основан.
Damjan Gojkov/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић, Гол Дамјана Гојкова (13) донео бодове Новосађанима у претходном дербију

За рођендан сви играчи, стручни штаб, клупски руководиоци, навијачи и спортска јавност Новог Сада, желе само један поклон - победу у 59. војвођанском дербију са Спартаком. Евидентна је нада да су првотимци новосадског суперлигаша свесни тежине тренутка и лоше ситуације у коју су доспели због слабих и неефикасних игара, и да ће их то натерати да се тргну из “минус фазе” у којој се налазе од почетка пролећног дела Суперлиге.

Прави је тренутак да и публика стане уз црвено-беле, помогне им да се суоче с властитим манама и помогне им у настојањима да их надвисе и, коначно, постигну гол(ове) и упишу три бода. Улаз на стадион “Карађорђе” је бесплатан, очекује се лепо време, биће, дакле, испуњена већина услова да трибине буду попуњеније него иначе.

- Немамо више времена, доста је било приче, свесни смо у чему су наши проблеми и време је да почнемо да освајамо бодове - нагласио је Радован Кривокапић, шеф стручног штаба Војводине. -Дошли смо до тачке после које више нећемо имати куд, морамо да будемо јачи од невоља с којима се суочавамо и преузмемо одговорност за све што нам се дешавало, посебно после болног пораза од Вождовца. Треба да будемо јачи и само победа над Суботичанима нас занима. У среду наш клуб слави рођендан и мораћемо да пружимо и више од тренутног максимума како бисмо уписали сва три бода и на тај начин измамили осмехе на лице навијача, али и нас самих.


Не размишљам о другачијем исходу

На новинарско питање о томе шта ће се догодити уколико његов тим не успе да савлада Спартак, Радован Кривокапић је одговорио:

- Ако не успемо да победимо, неће бити смак света и живот иде даље. Ипак, о томе не размишљам, већ ми је у фокусу то како да освојимо сва три бода и да то пренесем на играче. Наравно, никада се не зна унапред како ће се нека утакмица завршити.


И Спартак се налази у тешкој ситуацији, јер је на 13. месту на табели и има само три бода више од два “фењераша”, екипа Земуна и Динама.

- Сигурно је то да ће гости бити максимално борбени и да ће учинити све не би ли остали непоражени на “Карађорђу”. То је њихово право и ми то поштујемо, али, из нашег угла, много је још важније да поштујемо себе и властите могућности. Потребна нам је једна добра утакмица, гол у мрежи ривала, како бисмо кренули набоље. Не оптерећујемо се размишљањима о Суботичанима, занимају нас само бодови и свим срцем сам убеђен да ћемо до њих и доћи.

Новосађани ће у дербију морати да буду пуно офанзивнији и конкретнији на сваком делу терена. На питање да ли је реална могућност да његова екипа вечерас заигра и с двојицом нападача, Кривокапић је одговорио:

- Лично, највише волим систем с двојицом играча у нападу. О односу на врлине и мане ривала, као и процене да ли имамо профил играча за такав систем, донећемо одлуку. Сигурно је једино то да ћемо покушати све не бисмо ли победили и то ћемо гостима морати да ставимо до знања од првог минута.

Што се играчког кадра тиче, Кривокапић ће моћи да рачуна на све расположиве снаге.

- Чињеница је да су сви здрави и спремни и надам се да ће сваки играч који буде на клупи, односно на трибинама, бодрити момке на терену да стигну до жељене победе. То нам је приоритет и тренутно не размишљамо ни о чему другом - јасан је био Радован Кривокапић. 

Сусрет на “Карађорђу” почиње у 18 часова, а улаз на трибине неће се наплаћивати.

Гледаоци ће моћи да преузму највише по четири бесплатне карте на благајни стадиона, уз приказивање личне карте на увид.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести