Закарић: Хоћу да престигнемо Звезду до краја првенства

БЕОГРАД: Фудбалер Партизана Горан Закарић рекао је да се нада да ће црно-бели надокнадити предност Црвене звезде и на крају првенства завршити испред највећег ривала.
Закарић Горан/ФК Партизан
Фото: ФК Партизан/Горан Закарић

Партизан има заостатак од седам бодова за браниоцем трофеја шампиона Србије, а Закарић прижељкује да се разлика смањи до краја првог дела сезоне.

"Жеља ми је да се приближимо нашем ривалу што је више могуће и да их престигнемо до краја првенства, стога идемо утакмицу по утакмицу. Уз то у Купу Србије се надамо да ћемо стићи до самог краја. Драго ми је да смо показали да играмо фудбал какав сви желимо, јер клуб као што је Партизан тражи такву игру константно и тако мора стално да буде", рекао је Закарић за клупски сајт.

Дуел са суботичким Спартаком у наредном колу Суперлиге Закарићу долази после репрезентативних обавеза са Босном и Херцеговином.

"Нисам имао пуно времена за одмор, јер сам се одмах прикључио репрезентацији са којом сам одиграо две утакмице, пријатељску у Турској и у Лиги нација са Северном Ирском, где смо победили 2:0 и створили добре шансе да будемо на првом месту у групи".

Везиста Партизана Ђорђе Ивановић каже да је веома добро познаје бивши клуб Спартак и да никога не сме да завара њихова претпоследња позиција на табели.

"Екипу Спартака одлично познајем, истина је да се играчки кадар доста променио од када сам ја отишао, али то не умањује њихов квалитет. Играју нападачки фудбал, тренутна ситуација није реална слика њиховог квалитета, јер су се доста истрошили у Европи, психички, физички и емотивно. Имају доста квалитетних играча у нападу и од сваког прети опасност. Ако будем играо, даћу све од себе да моја екипа победи. Ако би се десило да дам гол био бих срећан", закључио је он.

Утакмица 12. кола Суперлиге између Спартака и Партизана игра се у недељу у Кули са почетком у 13 сати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести