Завршни мастерс у Лондону: Зверев бољи од Ђоковића

У финалу завршног мастерса у Лондону најбољи тенисер света Новак Ђоковић поражен је од Немца Александра Зверева 0:2 (4:6, 3:6) у сетовима.
Aleksandar Zverev/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП

Немац је био бољи и заслужено је освојио турнир. Новак је имао пад у игри и није могао да се поврати. Направио је чак 23 грешке, 18 у другом сету док је Немац добија чак и поене са дугим разменама ударца.

Други сет 0:2

Зверев је имао брејк лопту на почетку другог сета. Новак се вратио али Немац је имао и другу брејк лопту коју је искористио одличним нападима са основне линије 0:1. Новак је имао две брејк лопте. Уморила се рука Зверева на првом сервису и Новак се вратио брејком 1:1. Две брејк лопте имао је Зверев и прву је искористио. На дугим поенима Зверев је сада бољи, Новак погађа мрежу за 1:2. Зверев је освојио сервис, Новак је деловао неубедљиво 1:3. Ђоковић веома сигуран на сервису за 2:3. Почео је Новак добро 0:30, али је Зверев успео да освоји сервис 2:4. Освојио је Србин сервис, сада Зверев греши на други сервис противника 3:4. Зверев је био сигуран на сервису, лак поен 3:5. Пустио је руку Зверев, погађао из форхенда. Две меч лопте имао је Немац и искористио је другу на маестралан начин 3:6. 0:2 у сетовима.  

 

Први сет 0:1

Новак је почео нешто слабије на првом сервису али Немац то није искористио, само први поен је освојио. 1:0 за Ђоковића после снажних форхенда. Немац је водио други гем, Ђоковић се бранио. На крају сервисом Зверев за 1:1. Гем са нулом осваја Србин 2:1. Новак се одлично бранио у четвртом гему али Зверев осваја свој сервис 2:2. У размени удараца са основне линије Србин је био бољи 3:2. Немац је водио гем, на крају погађа ас за 3:3. Новак осваја седми гем, сигуран у размени удараца и на сервису  4:3. Зверев је био сигуран на мрежи и снажном сервису за 4:4. Зверев је напао Новака на мрежи и натерао га на грешке, Немац је имао брејк лопту и искористио је за 4:5. Почео је снажним сервисом Немац и три аса, искористио је другу сет лопту за 4:6 и 0:1 у сетовима.  

Ђоковић је први на сервису...

Фото: Фонет/АП

Ђоковић и Зверев су се у каријери састајали три пута до сада. Српски тенисер је био бољи два пута, у Шангају и раније на овом турниру, а Немац је тријумфовао у финалу Рима 2017. године.

Србин се бори за 73. титулу укупно.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести