Жиру: Нисам могао да славим гол Арсеналу

БАКУ: Нападач Челсија Оливије Жиру признао је да му је једним делом жао што је дао гол Арсеналу у финалу Лиге Европе (4:1).
1
Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Жиру, јунак дуела у Бакуу заједно са Еденом Азаром, против бившег клуба је уз гол имао асистенцију и над њим је направљен пенал, па је тако дао велики допринос у новом поразу Арсенала у финалу, али и чињеници да "тобџије" ни наредне сезоне неће играти у Лиги шампиона.

"Било је одлично финале, а ми смо били бољи, ефикасни у другом полувремену. Поносан сам, овај тим је заслужио да сезону заврши са трофејом. Посебно вече за мене, срећан сам баш", рекао је Жиру за БТ Спорт.

Жиру је пет и по година провео у Арсеналу, где се потпуно афирмисао, пре него што је у јануару прошле године прешао у редове градског ривала.

"Челси и Арсенал су ми променили зивот и дали прилику да играм у Премијер лиги. Нисам желео да славим против Арсенала, без обзира што ми је драго због трофеја", закључио је 32-годишњи француски фудбалер.

Жиру је отишао из Арсенала након доласка садашњег тандема нападача Арсенала Александера Лаказета и Пјер-Емерика Обамејанга, који је у Бакуу потпуно подбацио.

Челси је, само неколико дана пре финала Лиге Европе, потписао нови, једногодишњи уговор са Жируом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести