Зоран Караћ, један од најбољих фудбалера Кабела: Ремији однели лидерску позицију

Победом против Железничара у Панчеву, десетом ове јесени, завршили су фудбалери  Кабела полусезону на другој позицији.
Karac
Фото: Зоран Караћ (с лоптом), фото: ФК Кабел

Имају пет бодова мање од јесењег првака Радничког из Крагујевца, али и  шест више од трећепласираног Графичара. Показали су ученици тренера Зорана Васиљевића да, по квалитету и због лепршавих игара, заслужују да се нађу у елити. Један од најбољих појединаца Новосађана и у недавно завршеној полусезони био је неуморни универзалац Зоран Караћ. Постигао је два гола, од којих један из корнера, остваривши и неколико асистенција саиграчима.

- Стартовали смо феноменално и мимо свих очекивања, па смо у првих девет кола нанизали чак осам победа и реми и засели на лидерску  позицију - рекао је Караћ. - Како то обично бива, тада су нас задесили малери, па су, због повреда, из екипе морали да одсуствују носиоци игре Говедарица, Петровић и Мандић, а при крају јесење трке и голман Браћ, Павићевић, Лучић, Грбовић, а у појединим утакмицама и Месаровић, Којчић и Кочовић. Због знатно смањеног играчког кадра, није било адекватних замена за њих, па смо у неким утакмицама, уместо да их добијемо, остваривали ремије, или их, чак, и губили.

Кабел је, поготово на гостовањима, био прилично немилосрдан.

- Нападачка игра, али нажалост и с пуно неискоришћених шанси, коштала нас је бољег пласмана. Најбоља смо екипа на гостовањима, где смо остварили  шест победа, реми и пораз у Земуну. Посебно смо поносни на као суза чисту победу над Графичаром (2:1) и прегршт похвала које смо заслужили.

Први пораз црвено-црни су доживели код куће, од Борца у 10 колу.

- Примили смо гол на почетку утакмице, а онда имали безброј прилика. Једноставно, уз поништени гол (снимак је показао да смо били оштећени), нисмо успели да пронађемо пут ка мрежи гостију. У екипи нам је недостајао прави стрелац, а онда и пуно боља реализација, јер смо постигли само 22 гола. Због тог сегмента нисмо се окитили јесењом титулом. Изгубили смо је због ремији код куће с Лозницом (0:0), Трајалом (1:1) и Јагодином (2:2). За утеху нам остаје то да смо имали одбрану с најмање примљених голова (9), али то и није нека утеха за пропуштено.

Посебно се Караћ осврнуо на пропуштену историјску шансу у Купу Србије и утакмици с Радником.

- Тај сусрет био је прави пример наше доминације, потом и пехова, а онда и пораза. Одиграли смо маестрално првих 40 минута, повели с 3:0, а онда је све кренуло наопако. Упорни суперлигаш успео је да смањи резултат,а ми смо због повреда остали без двојице битних карика Говедарице и Мандића. Кола су кренула низбрдо и већ добијену уткмицу на крају смо изгубили (3:4) и пропустили велику прилику да се пласирамо у наредну рунду Купа - истакао је Караћ и за пролећну трку најавио, уз адекватна појачања, борбу за прво место и пласман у Суперлигу.       

М. Поповић     

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести