Звезда гостује екипи Радника: Победа пред тежак циклус који следи

БЕОГРАД: У одложеној утакмици 5. кола Линглонг Суперлиге, фудбалери Црвене звезде гостују екипи Радника (17, Арена спорт 1). Црвено-бели су у добром моменту, али је пред њима серија тешких сусрета, па им је победа у Сурдулици неопходна.
d
Фото: Luis Dioni radi za Zvezdinu ekipu/FK Crvena zvezda

- Не значи ми ништа дуги низ победа, ако циљ није испуњен - рекао је тренер Београђана Дејан Станковић. - Последњих дана сам прочитао да се пише о томе, али мене интересују само резултати, јер је Црвена звезда једнако резултат. Као тренери. ми дођемо и прођемо, да ли оставимо неки траг или не, све је то секундарно у односу на завршни учинак сваког од нас. Идемо по победу у Сурдулицу, после добре утакмица против Радничког из Ниша, коју смо поново погледали и анализирали. Недостајао нам је неки гол више, радићемо и на томе и нећемо да одустанемо. Очекујем да у последње три утакмице у циклусу недеља - среда - недеља, остваримо позитивне резултате.

Осврнуо се млади стручњак на здравствено стање Катаија и Павкова, који су били одсутни с неколико претходних дуела, као и на то у каквом су стању остали фудбалери.

- Видећемо кога ћемо, а кога нећемо да одмарамо. Катаи и даље није с екипом, док се Павков вратио, тренирао је, а видећемо у каквом је кондиционом стању, па ћемо о томе тек рада да одлучимо. Радили смо на опоравку, мора да се уђе у замор, а битна је концентрација и фокус. Играчи су прави професионалци, добри момци, раде на себи, знају да овакав ритам не може да се изгура јако, уколико не воде рачуна о себи.

Говорио је Станковић о учинку нападача Луиса Дионија на претходном сусрету против Радничког из Ниша.

- Диони се боље сналази када су два нападача у игри. Одиграо је коректну утакмицу, 60 минута је провео на терену, сасвим довољно после паузе. Свакако да ће помоћи екипи да направи што бољи резултат већ у Сурдулици. Он само треба да ради за тим, као што је то чинио и до сада. Видећемо још да ли ћемо против Радника почети с два нападача.

Споменуо је и стање терена у Сурдулици тренер црвено-белих, али је нагласио да Звезда, без обзира на то, има јасан циљ у данашњој утакмици.

- Жао ми је што се не улаже у инфраструктуру. Да су барем терени онакви како би требали да изгледају... Има доста лепих, али има и терена који нису за Суперлигу. То може да буде један од пресудних фактора, али, наравно, нема изговора, јер како је нама, тако је и другима. Знамо шта нам је чинити и идемо даље – поручио је Дејан Станковић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести