Звезда и "Гаспром" продужили сарадњу до 2022. године

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Црвена звезда и руски нафтни гигант "Гаспром њефт" потписали су данас нови, двогодишњи уговор, до лета 2022. године.
ivanic, fk crvena zvezda
Фото: Mirko Ivanić, foto: FK Crvena zvezda

Споразум на стадиону "Рајко Митић" потписали су генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић и члан Управног одбора компаније "Гаспром њефт" Александар Дибаљ, чиме је званично продужена сарадња започета још 2010. године.

"Гаспром" већ 10 година ради у Србији и постао је један од највећих инвеститора у земљи. Не бавимо се само бизнисом, развијамо и културу, а договор са Звездом је пример такве сарадње", рекао је Дибаљ на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Он је додао да Звезда даје добре резултате и на бизнис плану.

"Када смо раније бирали клуб за сарадњу нисмо могли да не изаберемо Звезду, једну од најбољих у региону са великим именом. Црвена звезда је направила корак напред и зато смо потписали нови уговор", рекао је Дибаљ, који није желео да говори о цифрама спонзорства, али је додао да су исти као у претходном уговору.

Медији су раније пренели да Црвена звезда годишње од "Гаспрома" добија четири милиона евра, уз одређене бонусе.

"Поносни смо што смо потписали уговор са" Гаспром"-ом и доживљамо га признање за све успехе, али и као братски однос Русије и Србије. "Гаспром" је подржавао Звезду када је био тежак период, али и сад када бележимо велике успехе. Сигурно је да не ни били толико велики резултати без подршке" Гаспрома", навео је Терзић, уз обећање да ће се Звезда трудити да буде још боља.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести