Звезда освојила 33. титулу

Црвена звезда – Вождовац  3:1  (1:0)
њ
Фото: Фонет / Aleksandar Barda

Црвена звезда је одбранила титулу српског шампиона у величанственом амбијенту на трибинама стадиона „Рајко Митић“. Победила је екипу Вождовца, трећи пут у сезони, за пету титулу у низу, 33. у историји клуба. Првенствену трку Звезда је завршила са само једним поразом и рекордним билансом од 100 освојених бодова.

Мада је шампиону био довољан и један бод за одбрану прве позиције, очигледна је била намера играча у црвено-белом да 32. победом одговоре на зов навијача, који су заставама обојили трибине традиционалним бојама клуба. Пројектујући тежиште игре на половини Вождовца низали су шансе до 40. минута када је низ својим 24. голом у сезони оплеменио најбољи играч Црвене звезде и Суперлиге уопште Александар Катаи. Корнер је извео Канга.

Претходно, дубинским лоптама Иванић и Бен тражили су саиграче нападаче у противничком 16-ерцу, али су штопери гостију без значајнијег напора отклањали опасност испред голмана Крунића. Што се тиче момената вредних помена, најпре је запретио Катаи у 11. минуту, искоса са леве стране, потом је Иванић, осам минута касније, из повољне позиције шутирао изнад пречке, да би Охи у 34. минуту, после асистенције Катаија, са шест метара послао лопту у гол-аут. Једини покушај Вождовчана, вредан бележнице у првом полувремену, збио се у 27. минуту: шутирао је Милојевић са 25 метара и принудио Борјана да се испружи и у паду ухвати лопту. Из првог дела издвојићемо и покушај Санога минут пре краја, када је са 17 метара, имао отворен простор за шут, али је циљао преко гола.

Други део игре гости су започели храбрије и после само четири минута њихове надахнутости били су на ивици изједначења. Мијаиловић је покрај Ераковића успео да упосли Ћирковића, али је Борјан њему својственом рефлексном реакцијом успео да сачува мрежу. Пет минута касније Иванић је дуплирао предност шампиона. После центаршута Бена, с десног бока, Иванић је скочио и главом послао лопту у доњи леви угао.

Наизменичне ситуације пред оба гола, наставили су Ласицкас шутем у Борјана у 56. и Гајић поготком у пречку два минута касније. Био је то 15-минутни период динамичног фудбала, са елементима који један од дербија последњег кола поставља знатно изнад суперлигашког просека.

Када је утисак почео да сведочи о слабљењу ритма игре Милојевић је у 67. минуту постигао гол за Вождовац. У гужви испред Борјана Милојевић је захватио лопту, Звездини играчи покушали су да убеде судију Трифковића да је неко играо руком, али је ауторитативни делилац правде показао да је све било у складу са правилима игре.

Тачку на шампиоонски плес у црвено-белом ставио је једини играч у екипи без црвено-белог обележја, голман и капитен  тима Милан Борјан из пенала, у интервалу надокнаде времена, 3:1 за Црвену звезду!

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца 41.000, судија Дејан Трифковић (Београд), стрелци: Катаи у 40. и Иванић у 54. минуту (Црвена звезда), Милојевић у 67. минуту (Вождовац), жути картони: Гајић (Ц.звезда), Пуртић (Вождовац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 8, Гајић 7,5, Иванић 8 (Срнић), Канга 7,5, Катаи 8,5, Драговић 7, Родић 7, Ераковић 7, Бен 7,5 (Павков), Саного 7 (Крстичић), Охи 7 (Панков).

ВОЖДОВАЦ: Крунић 6, Миловац 6,5, Ласицкас 5,5 (Ћорковић), Мијаиловић 7, Пантовић 7, Ђорђевић 6,5 (Ајдиновић), Милојевић 7,5, Пуртић 6, Ђуришић 6, Ћирковић 6, Ивезић 6.

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести