Звезда победом против Пролетера прославила титулу

БЕОГРАД: Успешну сезону, у којој су одбранили титулу и пласирали се у Лигу шампиона, фудбалери Црвене звезде завршили су победом над Пролетером резултатом 2:1.
1
Фото: FoNet/Aleksandar Barda

У не баш сјајној утакмици црвено-бели су били за нијансу бољи и заслужено славили. Око 18.000 навијача присуствовало је мечу, желећи да прославе са својим љубимцима 31. титулу, као и овосезонске успехе, и пожеле срећу у наредној сезони. После доделе пехара присутни су присуствовали ватромету, бакљади, кореографији и свему оном што краси прославе титула на овим просторима.

Да су Сланобарци дошли да покваре славље Београђанима видело се то на почетку утакмице када су повели 1:0. Након корнера са десне стране најбоље се у шеснаестерцу снашао Андрејевић и главом затресао мрежу. Изабраници Бранка Жигића играли су добар фудбал и били бољи ривал. Црвено-бели нису могли да се повежу, играли су неорганизовано, растрзано, вероватно уздрмани после пораза од Партизана и ТСЦ-а. Имали су велику подршку навијача, који нису штедели грла и дланове, сву услови су постојали да се на прави начин пролсави титула.

У 18. минуту, ипак, одлична акција Београђана и изједначење. Лопту је ка Гарсији послао Вукановић, а Аргентинац је сместио лопту у мрежу Новосађана. Пролетер, који је показао да не респектује шампиона имао је још једну шансу преко Андрејевића, али је он шутирао мало поред гола. Потом је у шанси био и Бабић, али је Борјан интервенисао правовремено. Црвена звезда се мучила, створила је другу шансу и постигла гол. Гарсија је проиграо Гајича који је са десне стране послао лопту у супротни угао Петрићевог гола. Само мало касније, умало да се догоди изједначење. Караклајић је био у шанси, а Борјан је одбранио.

У жељи да што пре постигну гол и утакмицу у потпуности учине свечарском црвено-бели су у друго полувреме ушли знатно ангажованије и то је донело шансу преко Томанеа, али је Петрић био сигуран. До краја утакмице играло се углавном између два шеснаестерца и резултат се није променио.

И. Лазаревић

Црвена звезда – Пролетер 2:1 (2:1)

БЕОГРАД: стадион “Рајко Митић“, гледалаца: 18.000. Судија: Ивковић (Лајковац). Стрелци: Гарсија у 18. и Гајић у 38. за Црвену звезду, Андрејевић у 5. минуту за Пролетер. Жути картони: Родић, Николић, Милуновић (Црвена звезда), а Марјановић (Пролетер).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 7, Дегенек 6, Милуновић 6, Родић 6,5, Вукановић 6,5 (Вулић 6), Николић 6, Јовичић 6 (Саного 6), Гарсија 7,5 (Радуловић 6), Бен 6,5 (Иванић 6), Павков 6,5 (Томане 6,5).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6, Митровић 6, Пејић 6, Караклајић 6,5 (Новаковић 6), Марјановић, Леандро 6 (Јоковић 6), Јовановић 6 (Радиновић 6), Андрејевић 7, Танасин 6,5, Бабић 6,5 (Шћепановић 6), Миросављев 6 (Рушевић 6).

Раније одиграно: Младост - Рад 2:0, Вождовац - Радник 1:1, Спартак - Напредак 0:2, Војводина - Партизан 1:0, Раднички - ТСЦ 3:1, Јавор - Инђија 5:0, Чукарички - Мачва 3:1.

Табела: Црвена звезда 78 бодова, Партизан 64, Војводина 62, ТСЦ 59, Раднички 52, Чукарички 51, Спартак 46, Вождовац 45, Младост 43, Напредак 33, Радник 31, Пролетер 30, Јавор 28, Инђија 25, Рад 15, Мачва 13.

Фото: Fonet/ Aleksandar Barda

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести