ЗВЕЗДА ПРОСЛАВИЛА ТИТУЛУ Победа на опроштају Милијаша

Навијачи и фудбалери Црвене звезде утакмицу с Напретком, последњу у првенственој сезони, искористили су за прославу нове, 30. титуле првака земље, али и за опроштај од дугогодишњег капитена Ненада Милијаша, који је завршио каријеру.
1
Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Њему је поклоне за одлазак у спортску пензију уручила четврта Звездина звезда Владимир Петровић Пижон, уз истинске овације с испуњених трибина стадиона “Рајко Митић”.

Већ у 12. минуту домаћин је повео. По десној страни је с лоптом у шеснаестерац Крушевљана утрчао брзоноги Ерик Јирка и правовремено на другој стативи упослио Дејана Јовељића.

Младом, 20-годишњем голгетеру није било тешко да затресе мрежу, на одушевљење навијача. Наставио је београдски тим да притиска, али су у 24. минуту опасно узвратили “чарапани”. Шутирао је Игор Ивановић с неких 18 метара, али се одличном интервенцијом истакао голман Зоран Поповић, који је јуче чувао мрежу Црвене звезде уместо Милана Борјана.

Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Почетком другог полувремена, навијачи Београђана приредили су бакљаду, па је то, заједно с временским неприликама над Београдом, условило да утакмица касни у односу на остале сусрете. Већ после десетак минута, ученици тренера Владана Милојевића повисили су вођство, голом Јирке. Симпатизери Црвене звезде нису престајали с песмом, али ни с пиротехничким перформансом, па се често на терену није могло видети скоро ништа. Очигледно, слављеничка атмосфера била је изражена и није могла да је поквари ни киша и град који су падали све време.

Коначни резултат је у 89. минуту поставио Холанђанин Ебисилио, а онда је почело ново славље навијача и играча новог (старог) првака Србије у фудбалу, екипе Црвене звезде.

С. Р.

Фото: Танјуг/ Тања Валић

Црвена звезда - Напредак 3:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, гледалаца: око 35.000, судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Јовељић у 12., Јирка у 56. и Ебисилио у 89. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гајић, Савић, Бабић, Гобељић, Милијаш, Чаушић, Вулић, Јирка, Вукановић, Јовељић.

НАПРЕДАК: Петровић, Аксентијевић, Остојић, Обрадовић, Маринковић, Јовић, Деак, Ђорић, Аливодић, Рушевић, Ивановић.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести