Звезда ремијем у Лучанима у финале Купа

Фудбалери Црвене звезде су се очекивано пласирали у финале Купа Србије. После убедљиве победе на Маракани од 4:1, у Лучанима су одиграли без голова, у игри која ће се брзо заборавити.
marin, fk crvena zvezda
Фото: Marko Marin, foto: FK Crvena zvezda

Утакмица је почела у лаганом ритму, играло се претежно на средини терена, готово без контаката. Звезда је покушавала кратким пасовима и ударцима са дистанце да уради нешто више, а Лучанци су се определили за продоре преко бокова. Прву прилику имала је Звезда, када је Марин са ивице шеснаестерца упутио снажан шут, али је голман домаћих Росић био на правом месту и лопту избацио у корнер. Потом су Лучанци извели две лепе акције, први пут је Тумбасевић главом циљао десни горњи угао, потом је и Бојовић покушао, па Бојић, али је Борјан био сигуран. Тек у финишу првог дела игре Звезда је успела да наметне своју игру и извела неколико лепих акције, међутим, поготка није било. Можда је могао нешто више да учини Павков после страховитог шута Марина, лопта се одбила до Звездиног центарфора чији шут су одбрамбени играчи Младости изблокирали.

У другом полувремену играло се нештро жустрије, па је било и више прилика. Прву су имали фудбалери Звезде, али је ударац Иванића Росић успео да одбрани. Мало затим истакао се и Борјан зауставивши шут Радивојевића. Потом су се играчи Звезде спетљали пред голом Младости, а у контри је Одита погодио стативу. Минут касније црнопути нападач Лучанаца је са седам метара промашио гол, а само тридесетак секунди касније са пет метара је промашио и Милуновић.

У последњих петнаестак минута Лучанци су били бољи, али нису успели да погоде мрежу Борјана, мада су Бојић, Милошевић и Одита имали лепе прилике.

Финале је заказано за 23. мај у Нишу.

Г. Ковач

МладостЦрвена звезда 0:0

ЛУЧАНИ: Стадион Младости, гледалаца око 3.000, судија: Пипер (Краљево), жути картони: Лековић, Одита (Младост), Бабић (Црвена звезда)

МЛАДОСТ: Росић 7, Андрић 6, Лековић 6, Милошевић 6, Шатара 7, Пејовић 6, Тумбасевић 7 (Павловић), Бојић 6, Радивојевић 7, Јовановић 6, Бојовић 6 (Одита 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 8, Стојковић 6, Милуновић 6, Бабић 6, Родић 6, Јовичић 7, Јованчић 6, Бен 6 (Гобељић), Марин 7 (Вулић), Иванић 6 (Вукановић), Павков 6.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести