Звезда рутински савладала Мачву, на реду Олимпијакос

Фудбалери Црвене звезде нису имали никаквих проблема да савладају шабачку Мачву (3:1), осим мањих недаћа у појединим моментима.
crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Шапчани нису ништа показали на нашем највећем стадиону, тако да су црвено-бели одрадили лакши тренинг пред сутрашњу утакмицу Лиге шампиона са Олимпијакосом.

- Честитам играчима оба тима на доброј игри коју су приказали и похвалио бих навијаче на сјајном амбијенту. Одиграли смо квалитетно прво полувреме и то ме радује. Не знам шта се догодило у наставку, али ме забрињава то што приказујемо добру игру током већег дела меча и онда само станемо. Мораћу да нађем решење за тај проблем. Мачва је у утакмицу ушла доста агресивно, са два нападача, али ми то нисмо искористили на прави начин – опсеравција је тренера Црвене звезде Владана Милојевића.

Мало поближе се потом стратег црвено-белих окренуо утакмици са „чивијашима“.

- Недостајао нам је Марко Марин као главни играч у организацији, али то није оправдање. Због превенције, морао сам да изведем Родића из игре, па смо комбиновали у одбрани и примили гол из наивне грешке. Пожелео бих екипи Мачве пуно среће у наставку.

Поново у тиму није било ни Матеа Гарсије.

- Постојала је могућност да одигра утакмицу, али нисам желео да ризикујем. Матео је здрав, тренира са екипом и, уколико се не деси нека непредвиђена ситуација, наступиће против Олимпијакоса. Марин и Боаћи су такође спремни, али због правила са странцима нису могли да наступају против Мачве, док Павков има лакшу повреду коју вуче већ дуже време. Мислим, ипак,  да ће и он бити спреман за сусрет са Грцима – поручио је Милојевић.

Дуел београдских и атинских црвено-белих игра се сутра на стадиону ,,Рајко Митић“ (21, ТВ Арена спорт 1), а судиће га Француз Беноа Бастијен, који је остао у непријатном сећању Милану Родићу, пошто му је у сусрету  Црвена звезда - Арсенал у Лиги Европе, показао црвени картон. Бастијен је у својој досадашњој интарнационалној каријери на 44 утакмице показао десет црвених картона и досудио 15 једнаестераца, углавном за госте, тако да ће Београђани сигурно морати да буду веома опрезни против Атињана.

И. Л.  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести